Min hembio
2007-08-27 - hembio, htpc, macintosh, nintendo
0
Ok, nu tänkte jag gå igenom hur min hembio är uppbyggd och information om den. Detta är en rätt lång artikel, så om du inte orkar läsa så mycket på en gång, klicka här.
Förstärkaren
Så, över till hembion! Förstärkaren är en som växlar fyra stycken HDMI-portar till en ut i full 1080p-upplösning. Den växlar även internt alla analoga signaler (tex Xbox 360 via komponent) till 720p ut via HDMI. Riktigt behändigt. Jag använder sen en Gefen HDMI-splitter för att dela upp utsignalen till min TV och projektor. Det fungerar mycket bra. Jag är riktigt nöjd med förstärkaren även om gränssnittet på den är 80-tal så det står härliga till. Jag använder utslutande Supra-kablar för anslutning av video till projektor och TV. Det var nödvändigt, för det går en 15-meters kabel till varje på grund av hur vårt vardagsrum ser ut.
Högtalarna
Ett perfekt komplement till förstärkaren ovan är som låter ruskigt bra och, om man vill, ruskigt mycket. Nu lyssnar jag sällan på film/musik högt då vi har småbarn hemma, men när jag har filmmaraton eller liknande så är det riktigt drag i dessa. Vårt vardagsrum är lite högtalarfientligt dock, eftersom det angränsar till köket, men jag tycker ändå jag fått till det dugligt. Dom står tyvärr inte helt centrerade mot duken, men väl centrerade mot sittpositionen, vilket är viktigare. Alla högtalare är ihopkopplade med THX-certifierade Monster-kablar.
Duken
Duken är en som har 0.8 i gain på 145 tum och är motordriven med fjärrkontroll. Väldigt smidigt att trycka på fjärrkontrollen när allt ska göras i ordning.
Projektorn
Åh, den är ett helt kapitel i sig själv. Det är en med full 1080p-upplösning och hela 11000:1 i kontrastomfång, vilket betyder att det är inga problem att se på film mitt på dagen eller att spela spel utan att släcka ned i hela rummet. Helt fantastisk projektor och väl värd varenda krona. Matas med HDMI via suprakabel. Den står på en hylla på väggen så att kablarna kommer via ett hål från rummet bakom, för att det ska se snyggt ut.
TV'n
Givetvis full HD här med, med . Återigen, detta är en fruktansvärt bra TV. Den har två HDMI-in och stöder full 1080p. Den har digital-tv-mottagare, men jag använder den inte (inte ännu i alla fall). Den klarar tyvärr inte 1920x1080 om man kopplar in via VGA men det gör jag inte längre, så det stör inte så mycket. Den smoothar den analoga TV-signalen lite för mycket, men det funkar.
DVD-spelare
Jag använder ju min MediaMac oftast när jag ska se på DVD, men ibland är det enklare för barnen att bara slänga in en film. Då är helt ok. Den ger en progressiv signal över komponent som sen skalas upp till 720p av förstärkaren. Blir riktigt bra bild.
MediaMac
För att se på film så använder jag som sagt oftast en . Du kan läsa mer om det här. Den används även för musik och se på TV, samt streama media från min på kontoret. Jag har en DVI->HDMI kabel från Maccen som splittas till två HDMI, en till TV'n och en till projektorn. Jag hade den inkopplad direkt till förstärkaren innan men Maccen tappade kontakten med den när den var avstängd så när jag se skulle kolla på den så fick den ingen bild. Trist. Men utöver det så är jag riktigt nöjd med den här.
Fjärrkontroll till Maccen
Till skillnad från Media PC så har inte Mac lika stort stöd för alternativa inutmetoder, så man sitteer fast med antingen Apples egna, inte fullt så funktionella, fjärrkontroll, eller så får man köpa in en annan lösning. Jag använder själv ATI Remote Wonder II och den fungerar mycket bra. Den är fullt programmerbar och kan till och med styra musen. Den går via radiosignal istället för RF så den har bra räckvidd. Jag styr hela Maccen med den fjärrkontrollen.
Fjärrkontroll till resten
Jag slog på stort och införskaffade mig en för att styra allt. Jag testade en hel del andra lösningar först, inklusive Logitech Harmony 1000, men Pronton är lätt den bästa. Den är verkligen helt otrolig. Philips flaggskepp av fjärrkontroller. Den har en upplösning på 640x480 och man har full frihet att redigera gränssnittet hur man vill. Den är verkligen helt fantastisk. Tyvärr så är det ett Windowsprogram man använder för att redigera den, men det fungerar nu när jag kan ha Windows installerat på min , så jag har med mig konfigurationen till jobbet och hemma.
Media Extender
Jag vet inte vad man ska kalla den, men är faktiskt en mycket trevlig liten produkt. Tänk på den som en iPod som man kopplar direkt till TV'n. Fördelen är ju att den inte streamar (även om den kan göra det med) media, utan det lagras på dess 160GB stora hårddisk
Spelkonsoller
Vad vore det för poäng med en 1080p-projektor, 1080p-TV och 1080p-receiver om man inte hade något som kunde producera 1080p? Bluray ser fantastiskt ut i och att spela spel på duken är en fröjd för alla sinnena. Blazing Angles och Motorstorm är helt otroliga på duken. Känslan och närvaron är total.
Att spela Flatout Ultimate carnage sittandes i biofåtöljen med ratt och pedaler är ta mig tusan nirvana i en liten låda. Roligare än så här blir det inte helt enkelt.
Eller vad sägs om Zelda: Twilight princess på ? Minst lika skoj. Men Nintendos next-gen-konsoll har inte musklerna för att utnyttja anläggningen till max, tyvärr. Men den är ändå minst lika skoj.
Mer i MediaCenter
Mediacenter fr teknikfientliga
Min hembio
EyeTV
Hembion nrmar sig
Checklista
Logitech Harmony
Stor Klocka fr MediaMac
Mer i Webblog
Mailpolitik
Special Edition
Crysis
Min hembio
Wdcomblogg
Gefen to the rescue
Frilgg bilder i Photoshop
Nyckelord: hembio, htpc, macintosh, nintendo, playstation, projektor, prylar, spel eller xbox360
Ny SpelPC
Vilken iPod
Bygga PC
Min hembio
Flatout igen
Flatout Ultimate Carnage
FPS p konsoll
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip