Penveu
Jag har alltid gillat tanken på en smartboard, där man i presentationer, möten och utbildningar enkelt kan ställa sig upp och skriva på den projicerade bilden från datorn. Smidigt och enkelt. Men dyrt!
Nu har ett företag som heter Interphase annonserat en produkt som heter Penveu som ska råda bot på det. Den ska lanseras i slutet av Juni för "endast" 499 dollar. Men ser ni på den otroligt lågupplösta intro-filmen nedan så är det rätt så oklart hur den fungerar.

Men rotar man lite så inser man att Penveu är en låda som man kopplar in mellan din dator och projektorn/skärmen/tv'n och alltså inte kräver mjukvara på datorn utan den "ritar" på bilden genom att lägga till det i lådan innan det skickas till skärmen. Ok, det förklarar varför dom inte behöver mjukvara, men hur sköter den trackingen? Alltså - hur vet den vart på skärmen som den ska peka? Det är lite oklart. Dom påstår att det ska fungera från 10 meter att använda den som mus och penna - det handlar alltså om att "skriva i luften" så att säga. Då blir ju följdfrågan givetvis - vilken slags precision kan man få med detta?
Själv skulle jag gilla att i ett möte kunna ställa mig upp och börja rita på TV'n vi har i konferensrummet. Kanske när vi diskuterar en layout eller design att man enkelt kan rita och gör anteckningar. Men med låg precision så blir det ju svårt. Och den korta sekund i videon man ser någon rita en cirkel runt något så blev jag ju inte direkt imponerad av hur resultatet såg ut. Men han gjorde det från ett avstånd, vad händer om man gör det skärmen? Många frågor och få svar.
Och sen måste det ju nämnas att den ser fruktansvärt klumpig ut. Och så vitt jag kan avgöra så stöder den enbart DVI och VGA.
Mer i Webblog
Aslan lives
God of War Ascension
Klurig uppgift
Penveu
Moddad Wacom Cintiq
Nostalgiskt
Blockad av Facebook
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef