Darksiders
2010-07-13 - spel, xbox, darksiders
Jag har tokspelat Darksiders på sistone. Helt fantastiskt bra spel. Jag vet inte varför det fått så ljummet mottagande. Spelet är designat av Joe Madureira som är serietecknare och känd från X-Men-världen bland annat. Detta gör att spelet har en väldigt unik och speciell design på världar och monster, och inte minst på War, karaktären man spelar. War är ju då en av apokalypsens fyra ryttare (de övriga är pest, svält och död). apokalypsens fyra ryttare är i bibeln de som kommer i och med att de sju sigillen bryts, och när det sjunde bryts så är apokalypsen fri. För varje sigill så släpper djävulen ut en olycka över världen, där Krig (War) är en av dem.
I spelet så bryter apokalypsen ut över världen. Men War upptäcker att de andra ryttarna inte kommit och att sigillet inte alls har brutits. Han ställs inför rätta och för att bevisa sin oskuld så förlorar War alla sina krafter och sin häst och skickas tillbaka till världen som nu är ett demoniskt helvete där människor är själlösa vandrare och demoner finns överallt.
War tar hjälp av demonen Samael för att söka upp vad som kan ha orsakat detta och spelet är sedan rätt typiskt uppbyggt med en hub där man får nya krafter och "order" från Samael och sen ska man lösa pussel, döda monster och skaffa nya vapen och uppgraderingar medan man möter den ena häftigare bossen efter den andra.
Hela spelet är väldigt välbalanserat och ja, "häftigt" helt enkelt. Vissa pussel är ganska svåra och en del bossar är ruskigt kluriga. Häftigaste hittills (jag har inte spelat klart det) är när man får tillbaka sin häst Ruin, som man kan kalla på närhelst man är i ett område stort nog för en häst. Då kommer han upp under en i ett hav av lågor och man hoppar upp på honom. När man galloperar så lämnar man efter sig eldslågor på marken, manen är svart rök och det kommer lågor ut ur näsborrarna. Riktigt riktigt fränt smile
Det är svårt att inte jämföra med God of War som också har ett mytologiskt ursprung och där man slåss mot gudar och demoner. Darksiders har dock inga så kallade "quick time events", där man ska klicka på rätt knapp vid rätt tillfälle för att göra slut på en fiende. Fiender som man bearbetat en stund får ett "B" över sig och trycker man på B så gör man slut på dem, men det är allt. Det är skönt.
Dantes Inferno är ju också en God of War-kopia som handlar om de kända poemen från Dante, men den är mer en kopia rakt av där storyn känns meningslös och allt är inte alls lika "fränt" som i Darksiders.
Rekommenderas varmt!
Mer i Webblog
Topposting
iPhone 4
Clash of the Titans eller hur man sabbar grekisk mytologi
Darksiders
Semester
Real Taste Zero Chigurh
Vad r klockan
Nyckelord: spel, xbox eller darksiders
Star Wars The Force Unleashed II
Att anvnda iMaccen som monitor fr en PC
Kanske dags att skaffa ny SpelPC
Darksiders
Special Editionsjukan
First Person en frklaring
Borderlands
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!