Hoppa direkt till innehåll

iPhone 4

2010-08-04 - apple, iphone
Ja, jag stod ju då i kö för att köpa en iPhone 4 i fredags. Inte speciellt lång kö och när dom väl öppnade så tar man ju nummerlapp på skrapan här i Västerås. Sen sitter alla och väntar i butiken. Skojiga är ju att jag tar ju företagslapp så jag kom på plats nummer två i den kön så jag fick ju iPhone bland de första av alla i kön även fast jag stod nästan sist. Nåja, nog om mitt köande!

Skärmen

Skärmen på iPhone 4 är helt fantastisk. Klicka på bilden till höger för att se min hemskärm i full upplösning. Den är alltså "ihoptryckt" på en 4-tums display vilket ger en otroligt hög upplösning. När man läser text så är det som om det är en klisterlapp på skärmen, som sådana där displaytelefoner i butik. Det måste ses för att man ska fatta hur snyggt det är. Och med den nya displaytekniken så är pixlarna närmre ytan så att säga, så det är verkligen som en klisterlapp.

Death Grip

Jag kan helt klart återskapa Antenn"problemet" genom att sätta fingret i skarven i vänster nedre hörn. Då går signalstyrkan ned en tre-fyra pluttar. Dock så hade jag fem i parkeringsgaraget under skrapan här i Västerås, där brukar jag på sin höjd ha en eller två så slutresultatet verkar dock mycket bättre. har inte lyckats med ett brutet samtal ännu!

iMovie

Med iMovie direkt i telefonen och en videokamera som spelar in 720p-film så har man helt plötsligt allt för att skapa coola hemmafilmer direkt i telefonen. Dock så är användargränssnittet i iMovie lite rörigt så det är svårt att göra det man vill - men man lär sig väl antar jag.

FaceTime

Jag är en av dem som inte alls tror på FaceTime, oavsett hur rörande reklamen för den är. Jag ser inte mig själv ha videosamtal med folk typ någonsin. Varför ska jag se dem? Varför ska dom se mig? Om det är något jag vill visa dem så kan jag skicka en bild. Och då jag ändå inte kan använda det via 3G så kan jag ju inte använda det medan jag står i en affär och vill visa Tina något till exempel. Nej, det är en helt onödig grej.

Hastigheten

Den är så snabb, så snabb! Jag har aldrig tyckt att min 3GS var slö direkt (förutom i kalenderappen) men iPhone 4 är verkligen helt sjukt snabb och det finns inget tillfälle då den hoppar till eller hackar.

Kameran

iPhone 4 kommer med en 5MP kamera som kan spela in 720p-video och kvalitén är tillräckligt bra för att kunna ersätta en kompaktkamera i de allra flesta fallen, inte minst för film. Klicka på bilden till höger för en bild och på den här länken för en liten film från Liseberg för att se kvalitén (kom ihåg att välja 720p).
Mer i Webblog
Att leva det liv man vill leva
Alla kan skapa ett albumomslag
Topposting
iPhone 4
Clash of the Titans eller hur man sabbar grekisk mytologi
Darksiders
Semester
Nyckelord: apple eller iphone
Mediacenter fr teknikfientliga
iPod nano p steroider
Telias nya profil
iPhone 4
Hur Apple ddar Nintendo och Sony p mobila marknaden
My IPad wish list
BeGood
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa