Hoppa direkt till innehåll

Det ska fungera!

2007-06-13 - hembio
243
Det ska fungera!
Som jag skrev om i en tidigare blog så håller jag på och letar efter en HDMI-splittter som ska ta min signal från min förstärkare och dela upp den till två stycken 15-meters HDMI-kablar där en går till TV'n och den andra till projektorn.
Jag har en kontakt Vasa Radio, en lokal Euronics-återförsäljare. Han hade i sin tur kontakt med någon som är återförsääljare till proffsprylar för just sådana här grejer. De flesta är prylar för att ha i butiken när man ska splitta en signal till flera TV. Men den här kontakten tog i alla fall fram en lovande HDMI-splitter (skitdyr, givetvis, suck) och jag tog hem och skulle testa den. Men det fungerade inte alls. Den bara blinkade vilt. Signalen kom fram till TV'n men försvann efter ett par sekunder - något som vittnar om att signalen inte var tillräckligt stark.
Som tur var så fick jag en sjysst deal där jag kunde lämna tillbaka den utan kostnad. Så det gjorde jag, och letade vidare (och kom då in på Gefen).
Men idag så ringde min kontakt på Vasa Radio och sa att hans kontakt hade sagt att Gefen inte skulle fungera om inte den jag hade testat fungerade. Han var däremot helt övertygad om att den jag skulle testa skulle fungera. Så han sade att den jag testade i så fall måste ha varit trasig och han kommer nu skicka en annan som jag ska testa, allt utan kostnad! Detta var ju i allra högsta grad intressant. Nog för att dom vill sälja prylarna som faktiskt kostar en hel del, men att skicka prylar fram och tillbaka över halva Sverige är inte heller billigt.
Vi får se om jag hinner få den innan helgen... Men något trist i sammanhanget är ju att dom denna inte fungerar så får man ju intrycket att det inte finns någon pryl som fixar att splitta signalen åt mig korrekt. Och det vore oerhört sorgligt. Jag håller tummarna!
Mer i Hembio
Gefen to the rescue
Stereobnk
Fjrrkontrollsdjungeln
Det ska fungera
Hembion nrmar sig
Logitech Harmony
Playstation 3  PTAE1000E  Sant
Mer i Webblog
Apple vs Europa
Solnedgng
Spisls igen
Det ska fungera
Lagliga pirater
En webbutvecklares mardrm
Kket r klart
Nyckelord: hembio
Flatout igen
Universalfjrrkontroll
Philips Pronto
Det ska fungera
Kablage sabotage
Missnjd med prylarna
Monsterkablar