www.malarnetcity.se och när man börjar bli nöjd med funktionaliteten så är nästa steg alltid att kolla i Internet Explorer. Ett jobbigt med nödvändigt steg. Detta resulterade ju givetvis i att inget fungerande som jag ville. Men allt jobb är inte bortkastat för det. I regel betyder det bara att man måste anpassa lite. Men den här gången så lärde jag mig något nytt. IE6 stöder inte :hover-a...">
En webbutvecklares mardröm
2007-06-13 - atlas, webb
369
Är Internet Explorer. Alltid. Sitter och håller på med en ny layout och struket för www.malarnetcity.se och när man börjar bli nöjd med funktionaliteten så är nästa steg alltid att kolla i Internet Explorer. Ett jobbigt med nödvändigt steg. Detta resulterade ju givetvis i att inget fungerande som jag ville. Men allt jobb är inte bortkastat för det. I regel betyder det bara att man måste anpassa lite. Men den här gången så lärde jag mig något nytt. IE6 stöder inte :hover-attributet på andra element än a-taggar. Alltså, en smidig funktion med CSS är att man kan säga att ett element ska se ut på ett annat vis när musen är över elementet, Den gör i stort sett samma sak som onMouseOver-anropet för JavaScript, men man slipper använda javascript. Det är ett sjysst sätt att till exempel ändra bakgrundsbild på en länk, eller fälla ut ett område så det blir större när musen är över. Testa själv här för att se om din webläsare stöder :hover som den ska.
Det var det senare jag ville göra. Om ni följer den här länken och klickar på knappen och sedan går hit så ser ni att menyn fälls ut när musen är över den, även listan med weblogggar fälls ut. Riktigt smidigt. Då slipper man ha långa listor för att visa de senaste tio inläggen.
Detta gjorde jag först med :hover. Nu gör jag det med JavaScript. Visserligen blev det snyggare med JavaScript (jag kan öppna den i flera steg, vilket blir mjukare) men det var synd att IE inte ens stöder hover.
Safari 3.0
När vi ändå är insnöade på webbläsare så kan jag ju passa på att meddela att Apple har släppt en beta på Safari 3.0 som jag testat lite grann. Den har en sjysst funktion där alla textformulär har små "ändra storlek"-handtag i TEXTAREA. Så ska man skriva något långt och man inte vill hålla på och scrolla så kan man göra den lite större bara. Rätt så smidigt. Utöver det så känns den lite snabbare. Sen kan man flytta om flikarna! Det är himla trevligt. Man kan dra flikar från ett fönster till ett annat, eller dra dem ut ur ett fönster så blir dom ett eget fönster. Mycket smidigt!
Mer i Webblog
Spisls igen
Det ska fungera
Lagliga pirater
En webbutvecklares mardrm
Kket r klart
Musiktips
Hembion nrmar sig
Nyckelord: atlas eller webb
Atlas versionerat
Raid installerad
CSS eller tabeller
En webbutvecklares mardrm
Versionering
Xserve RAID
Forumdesign
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip