Hoppa direkt till innehåll

Uppdatering

2007-12-03 -
1
Ja, det var en stund sedan jag skrev blogg av olika anledningar, så jag tänkte bara gå igenom lite kommentarer på saker från samtiden, eller nåt.

USA!

Jag har fått kunder i USA! Detär ruskigt skojigt och kommer innebära en hel del jobb för Atlas. Som ni kanske minns så är Atlas numera helt versionerat, vilket betyder att jag (enklare) kan installera det på flera servrar. Så nu har jag köpt en Mac mini som jag testinstallerar Atlas på för att se exakt vilka steg som måste tas för att få igång en fungerande Atlas-server. Kan vara bra för framtiden också! Och att ha kunder i USA är ju läskigt i sig förstås, det måste till vattentäta avtal för ansvarsfördelning så man inte blir stämd som tusan, men det är lite fränt att som enmansföretag ha kunder i USA, eller hur?

Crysis

Ja, jag har givetvis spelat Crysis så mycket jag har kunnat. Jag var först oerhört besviken för grafiken var sämre i GM än i demot, med en uppsjö av grafikbuggar och massa jobb. Jag har ju som bekant köpt en helt ny värsting-spel-pc bara för Crysis så det kändes surt. Men sen kom Nvidia ut med nya drivrutiner och helt plötsligt var det bra mycket bättre. Sen så fick jag tipset att man ska stänga av Aero i Windows när man kör Crysis (vilket man kan göra automatiskt via kompatibilitetsinställningarna för spelet) och det gav en hel del också. Så jag kör Crysis i 1280x768 med Very High på alla inställningar och fps:en ligger nog i alla fall på en stadiga 40fps eller så., Helt dugligt, men det kommer bli bättre med nästa generations PC. Typiskt!
Men spelet är så snyggt så man nästan kissar på sig. Helt otroligt. Jag hade en kompis över och vi satt bara och kollade på solskenet som lekte i lövverket och kastade vackra skuggor över allt, eller hur vackert en helikopter exploderade i månljuset. Allt ser verkligen helt fantastiskt ut.

Half-Life 2: Episode 2 & Portal

Detta kom ju för hur länge sen som helst, men ville ändå säga att jag tyckte det var en bra Episode. Synd att behöva vänta i nästan två år på fem-sex timmar speltid, men vad gör man? Freeman är alltid Freeman och spelglädjen är total. För att inte nämna Portal som ingår i Orange Box. Ett löjligt skojigt pusselspel där man skjuter portaler på väggar så man kan lösa labyrinter av fantasifulla och roliga banor. Mycket bra!

Super Mario Galaxy

Ok... Detta är... LÄTT... världens bästa plattformsspel. Herregud vad skoj det är. Så himla bra! Jag och sonen spelar det när det är lite tid över och herregud vad skoj det är! Om du har en Wii och inte har det här spelet så är det något fel på dig. Om du inte har en Wii så ska du skaffa en för det här spelets skull. Lätt.

Andra spel

Unreal Tournament, Call of Duty 4 och andra spel kommer i skymundan just nu, för jag är upptagen med ovanstående, men UT är ju roligt på ett typsikt "Fan, Quake-nostalgi!"-känsla och COD4 verkar ha en riktigt sjysst story, som jag inte kommit så långt i, tyvärr.

Renovering

Ja, vi håller ju fortfarande på och renoverar det mesta där hemma... Det tar verkligen väldigt mycket tid. Nu är det nytapetserat i trappen och hallen, och lister och allt målas vitt, samt att hela trappen slipas och målas vit, förutom just trappstegen... Pust! Men det blir nog fint när det blir klart... Vilket år som helst!
Mer i Webblog
Sushi
Gra ikoner fr Leoparden
Mediafrvaring
Uppdatering
Atlas versionerat
Crysis Demo
Leoparden
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!