Mediaförvaring
2007-12-06 - itunes, ipod, mac
0
Som jag skrev om tidigare så har jag ibland lite funderingar kring vart jag ska ha allt mitt digitala media, som musik, foton och filmer. Just nu ligger allt på min MacBook Pro och det börjar bli snålt med utrymme där, samt att det inte tas backup efter någon ordning, vilket ju är synd.
Så här ser det alltså ut nu. Jag har med mig laptoppen till jobbet, och sen via nätverket så streamar jag musiken från den till min jobb-Mac (via iTunes sharing) så jag kan lyssna på musiken direkt. Nackdelen med detta är att jag ju inte kan köpa eller lägga till musik via min jobb-Mac utan måste göra det via laptoppen. Samma sak med att skapa playlists och sådant. Det funkar, men det skulle kunna vara smidigare.
Men jag ska ju snart få hem en ny Mac Pro hemma, så min tanke var att jag skulle flytta över allt till den, dels för att den är snabbare och har mer disk, men också för att då kan Tina enkelt ladda ur kameran när jag inte är hemma. Sen hade jag en idé om att när iPhone kommer så skulle jag ha en docka stå i hallen kopplad till datorn så när man kommer hem så stoppar man bara iPhone i den dockan och den laddas och synkas smidigt med hemma-Maccen.
Men hur funkar detta när man ska lyssna på musik på jobbet då? Ja, faktum är att jag gjorde detta tidigare, då monterade jag hemma-Maccens hårddisk på jobbet och gjorde en alias på musik-mappen till min jobb-Mac, så när jag startade iTunes på jobbet så fick jag alltså full access till musiken som om den låg på den lokala hårddisken. Inte nog med det, jag kan då även synka min iPod/iPhone med jobb-Maccen också! Smidigt minst sagt!
Ett problem med det är ju att om jag har iTunes monterad på jobbet så kan jag inte ha iTunes igång på Maccen hemma, för båda iTunes kan inte håla på och rota i samma inställningar samtidigt... Så om Tina vill synka sin iPod/iPhone så blir det problem...
En variant vore ju att ha iTunes igång på hemma-Maccen, sen streama det ljudet och ta emot det i iTunes på jobb-Maccen och sen använda något program för att fjärrstyra iTunes på hemma-Maccen. Men då kan jag inte synka iPodden på jobbet å andra sidan. Och jag kan inte redigera playlists, köpa musik osv..
Klurigt, eller hur?
Mer i Webblog
Norra Europas minsta pepparkakshus
Sushi
Gra ikoner fr Leoparden
Mediafrvaring
Uppdatering
Atlas versionerat
Crysis Demo
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok