Hoppa direkt till innehåll

Mediaförvaring

2007-12-06 - itunes, ipod, mac
Som jag skrev om tidigare så har jag ibland lite funderingar kring vart jag ska ha allt mitt digitala media, som musik, foton och filmer. Just nu ligger allt på min MacBook Pro och det börjar bli snålt med utrymme där, samt att det inte tas backup efter någon ordning, vilket ju är synd.
Så här ser det alltså ut nu. Jag har med mig laptoppen till jobbet, och sen via nätverket så streamar jag musiken från den till min jobb-Mac (via iTunes sharing) så jag kan lyssna på musiken direkt. Nackdelen med detta är att jag ju inte kan köpa eller lägga till musik via min jobb-Mac utan måste göra det via laptoppen. Samma sak med att skapa playlists och sådant. Det funkar, men det skulle kunna vara smidigare.
Men jag ska ju snart få hem en ny Mac Pro hemma, så min tanke var att jag skulle flytta över allt till den, dels för att den är snabbare och har mer disk, men också för att då kan Tina enkelt ladda ur kameran när jag inte är hemma. Sen hade jag en idé om att när iPhone kommer så skulle jag ha en docka stå i hallen kopplad till datorn så när man kommer hem så stoppar man bara iPhone i den dockan och den laddas och synkas smidigt med hemma-Maccen.
Men hur funkar detta när man ska lyssna på musik på jobbet då? Ja, faktum är att jag gjorde detta tidigare, då monterade jag hemma-Maccens hårddisk på jobbet och gjorde en alias på musik-mappen till min jobb-Mac, så när jag startade iTunes på jobbet så fick jag alltså full access till musiken som om den låg på den lokala hårddisken. Inte nog med det, jag kan då även synka min iPod/iPhone med jobb-Maccen också! Smidigt minst sagt!
Ett problem med det är ju att om jag har iTunes monterad på jobbet så kan jag inte ha iTunes igång på Maccen hemma, för båda iTunes kan inte håla på och rota i samma inställningar samtidigt... Så om Tina vill synka sin iPod/iPhone så blir det problem...
En variant vore ju att ha iTunes igång på hemma-Maccen, sen streama det ljudet och ta emot det i iTunes på jobb-Maccen och sen använda något program för att fjärrstyra iTunes på hemma-Maccen. Men då kan jag inte synka iPodden på jobbet å andra sidan. Och jag kan inte redigera playlists, köpa musik osv..
Klurigt, eller hur?
Mer i Webblog
Norra Europas minsta pepparkakshus
Sushi
Gra ikoner fr Leoparden
Mediafrvaring
Uppdatering
Atlas versionerat
Crysis Demo
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen