Hoppa direkt till innehåll

Leoparden

2007-10-28 -
1
Den är här, den beryktade Leoparden. Nyinstallerad och fräsh på båda min laptop och Mac Pro. Så, vad tycker jag om den då?
Som vanligt så tycks OSX bli snabbare för varje release. Den känns snabbare, program startar snabbare och sådant.

Spaces

Jag har använt Virtue Desktop innan så Spaces är inte direkt någon nyhet. Men det är en välkommen funktion på laptoppen. På min desktop-mac har jag inget behov av det av uppenbara skäl. Men Spaces fungerar riktigt bra. Man ställer in exakt hur många spaces man vill ha i inställningarna och sen kan man knyta applikationer till olika spaces, så att Safari alltid startar på en given plats till exempel.
Något som är riktigt bra är att Spaces fungerar väldigt bra tillsammans med Exposé. Så om jag är på Space 1 och ska dra en fil till ett program på space 5 så tar jag tag i filen, kör igång Spaces, väljer Space 5, sen använder jag Exposé för att visa alla fönster på den space och sen väljer jag den applikationen. Riktigt smidigt.
Och För oss som kör Windows i Parallells så fungerar även det perfekt med spaces. Det är enkelt att köra Windows i full skärm på en space och sen byta mellan OSX och Windows.

Stacks

Att slänga in mappar i dockan har ju alltid funkat, och att högerklicka på dem där har alltid visat deras innehåll. I och med Stacks så blir dom lite snyggare och när man klickar på dem så visas deras innehåll snyggt i en ruta eller om det är färre objekt så visas dom i en "böj" eller vadman ska kalla det. Lite behändigt ibland. Men tyvärr så har detta inneburit att man inte längre kan navigera en hierarki i en mapp i dockan.

Findern

Findern är upphottad också, med en bättre sidebar, bättre nätverksbrowser och sådant. Men sen har den fått en ny vy, som heter Coverflow, som jag inte riktigt förstår poängen med. Det är väl ok när man ser det som ovan, men med övriga filer och program, och framförallt mappar så är det rätt så onödigt. Men den har också en funktion som heter quicklook vilket kan förhandsvisa en hög olika filformat utan att starta programmet för det. Det är ruskigt smidigt i vissa lägen
Mer i Webblog
Uppdatering
Atlas versionerat
Crysis Demo
Leoparden
Facebook
iPod Touch
Enemy Territory Quake Wars
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!