Hoppa direkt till innehåll

Pryltokig och glad ändå

2010-10-21 - prylar
Jag sticker inte under stol över att jag är pryltokig och gillar att ha det senaste och bästa av det mesta. Apple hade ett event igår (mer om det här) och visade senaste Macbook Air, och det är klart man blir sugen. Men jag måste inte ha den, direkt. Den kan vänta.
Jag skrev och undrade förut om jag var pryltokig eller städgalning när jag funderade på att köpa en kombinerad dammsugare och ångtvätt. Jag besvarade min egen fråga när jag konstaterade att jag var helt klart städgalning. Den dammsugaren är för övrigt helt sjukt bra och är jättenöjd med den, trots att den är lite bökig att ta fram och göra rent och så.
För något år sedan var det en kompis som undrade varför jag som är så pryltokig inte har en avfallskvarn i diskhon. Jag hade inte tänkt på det alls fram tills dess och hade inget bra svar. Han hade en själv och tyckte den var underbart bra. Efter lite googlande och surfande på youtube så insåg jag ju hur himla fränt det var med avfallskvarn. Men jag tror inte det handlar om bara prylen i sig. Det handlar - som jag skrev om tidigare - att hitta en bättre lösning på ett problem. Och den där äckliga kompostpåsen under diskhon tycker jag verkligen är ett problem. Om allt komposterbart bara kunde köras ned i avfallskvarnen så är ju saken biff. Inget som luktar illa i köket, lägre sophämtarkostnader och helt enkelt smidigare. Jag förnekar inte att prylgalningen i mig har del i det, men jag tror det är mer än bara det som spelar in här.
Sen har jag i många år kollat på dom där självgående dammsugarna från iRobot, Roomba. Det kan tyckas som lättja och larvigt att låta en "robot" dammsuga hemma, men jag är för alla saker som ger mig mer tid till annat än hushållsarbeten. Att alltid komma hem till ett fräscht och dammsuget hem (vilket, när man har ungar i 6-8-årsåldern, är rätt sällsynt) vore hur härligt som helst. Dom har ju även en modell som heter Scooba som tvättar golvet åt dig. Då kanske den tidigare dammsugaren inte längre är nödvändig? Möjligt.
Tina kallar mig pryltokig med all rätta, men jag gillar det. Att surfa på nätet, hitta bästa modellerna, bästa priserna. Allt för att effektivisera saker. Saker som att byta ut utrustning bara för att bli av med lite sladdar är också en sådan grej. Pryltokig med ett gott motiv!
Mer i Webblog
Alla helgons natt
Jakten p den frsvunna sladden
Elinors brllop
Pryltokig och glad nd
Testfoto i kyrkan
Hstfoton
Lite buskage
Nyckelord: prylar
Wacom Inkling
Pryltokig och glad nd
Helt klart stdgalning
Mac Laptop Vilken ska man vlja
Vilken iPod
Bygga PC
Min hembio
Recension: Steam Hotell
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map