Gå ned i vikt!
2012-03-25 - vikt, gå ned i vikt
2
Yes, nu är det beslutat och klubbat! Jag ska gå ned i vikt. Jag har sagt det förut men nu menar jag det! Jag har till och med varit så himla ambitiös att jag byggt en webbapplikation för det! Man kan nu skapa ett konto på Hemma Bäst och där sätta sin målvikt, måldatum och sen fylla på med värden vartefter tiden går så får man se på ett diagram hur det går för en.
Hur det har gått för mig hittills
Smidigt och enkelt. Mitt mål är att gå ned hela 17 kilo tills nyår. 17 kilo låter jättemycket, men jag tror inte så många skulle kalla mig fet i dagsläget. Min BMI är "överviktig" men jag är lång och bredaxlad. Ja, det är på magen allt sitter som ska bort.
En anledning till att jag bestämde mig var att jag hittade till "Criss Gets Fit" bloggen som handlar om en tjej som på drygt ett år gick ned drygt 30 kilo. Jag gillar hur hon förhåller sig till viktminskning, där saker som bantning och dieter inte är fokus, utan att helt enkelt äta hälsosamt och komplettera med fysisk träning. Hon slutar inte med fett eller kolhydrater, utan minskar och ser till att få i sig ordentligt med proteiner och helt enkelt jämna ut intaget av kalorier så man har koll på det.
Jag har ju lite ledbesvär - så en del träningsformer, som springa eller jogga, är inget jag kan pyssla med. Men Criss (eller Cristyén som hon egentligen heter) rekommenderar tyngdlyftning. Även om vissa tyngdlyftningsrutiner kan vara jobbiga för mina leder (är mestadels i benen och fotlederna jag har besvär) så är det ju mycket jag kan göra vad gäller den biten ändå. Simma är också något jag både tycker om och med enkelhet kan göra. Det är ju som vanligt tiden som sätter upp problemen, när man ska ta sig tid att träna och allt sådant.
En annan motivation jag har är bilder på mig själv från min ungdom. När jag var 18-19 år så var jag mycket smalare som du kan se på bilden här. Jag menar inte att jag ska vara så där spinkig, jag är ju trots allt rätt så stark också så helst vill jag ju inte förlora för mycket muskelmassa. Med tyngdlyftning så borde man ju undvika det förstås. Sen var jag ju faktiskt rökare på den tiden med, vilket ökar ämnesomsättningen.
Vill du också gå ned i vikt?
graph Skapa ett konto på Hemma Bäst och klicka på "Hälsa"-fliken och fyll i dina inställningar och sen vikt vart eftersom, så ser du dina framsteg.
Sen hoppas jag ju hålla mig motiverad genom diagrammet ovan som visar hur jag ligger till i förhållande till målkurvan, och kanske posta lite uppdateringar här då och då för att se till att andra har koll på mig med!
Mer i Webblog
SpelPCn fungerar inte
AppleTV vs Mac Mini
Hur nya iPaden stller till det p webben
G ned i vikt
Star Wars The Blueprints har kommit
Vattenkylning
ReadyNAS
Nyckelord: vikt eller gå ned i vikt
13 kg
8 kg
Knckebrd
G ned i vikt
Snygg och sexig
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip