Hoppa direkt till innehåll

Gå ned i vikt!

2012-03-25 - vikt, gå ned i vikt
2
Yes, nu är det beslutat och klubbat! Jag ska gå ned i vikt. Jag har sagt det förut men nu menar jag det! Jag har till och med varit så himla ambitiös att jag byggt en webbapplikation för det! Man kan nu skapa ett konto på Hemma Bäst och där sätta sin målvikt, måldatum och sen fylla på med värden vartefter tiden går så får man se på ett diagram hur det går för en.
Hur det har gått för mig hittills
Smidigt och enkelt. Mitt mål är att gå ned hela 17 kilo tills nyår. 17 kilo låter jättemycket, men jag tror inte så många skulle kalla mig fet i dagsläget. Min BMI är "överviktig" men jag är lång och bredaxlad. Ja, det är på magen allt sitter som ska bort.
En anledning till att jag bestämde mig var att jag hittade till "Criss Gets Fit" bloggen som handlar om en tjej som på drygt ett år gick ned drygt 30 kilo. Jag gillar hur hon förhåller sig till viktminskning, där saker som bantning och dieter inte är fokus, utan att helt enkelt äta hälsosamt och komplettera med fysisk träning. Hon slutar inte med fett eller kolhydrater, utan minskar och ser till att få i sig ordentligt med proteiner och helt enkelt jämna ut intaget av kalorier så man har koll på det.
Jag har ju lite ledbesvär - så en del träningsformer, som springa eller jogga, är inget jag kan pyssla med. Men Criss (eller Cristyén som hon egentligen heter) rekommenderar tyngdlyftning. Även om vissa tyngdlyftningsrutiner kan vara jobbiga för mina leder (är mestadels i benen och fotlederna jag har besvär) så är det ju mycket jag kan göra vad gäller den biten ändå. Simma är också något jag både tycker om och med enkelhet kan göra. Det är ju som vanligt tiden som sätter upp problemen, när man ska ta sig tid att träna och allt sådant.
En annan motivation jag har är bilder på mig själv från min ungdom. När jag var 18-19 år så var jag mycket smalare som du kan se på bilden här. Jag menar inte att jag ska vara så där spinkig, jag är ju trots allt rätt så stark också så helst vill jag ju inte förlora för mycket muskelmassa. Med tyngdlyftning så borde man ju undvika det förstås. Sen var jag ju faktiskt rökare på den tiden med, vilket ökar ämnesomsättningen.
Vill du också gå ned i vikt?
graph Skapa ett konto på Hemma Bäst och klicka på "Hälsa"-fliken och fyll i dina inställningar och sen vikt vart eftersom, så ser du dina framsteg.
Sen hoppas jag ju hålla mig motiverad genom diagrammet ovan som visar hur jag ligger till i förhållande till målkurvan, och kanske posta lite uppdateringar här då och då för att se till att andra har koll på mig med!
Mer i Webblog
SpelPCn fungerar inte
AppleTV vs Mac Mini
Hur nya iPaden stller till det p webben
G ned i vikt
Star Wars The Blueprints har kommit
Vattenkylning
ReadyNAS
Nyckelord: vikt eller gå ned i vikt
13 kg
8 kg
Knckebrd
G ned i vikt
Snygg och sexig
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!