Flytta till landet
2007-08-03 - hus
84
Tina har fått för sig att hon vill flytta ut på landet. Eller, hon har haft den tanken rätt så länge nu, men det vaknade till liv igen när hon såg att en gård nära hennes föräldrar var till salu. Hon var redo att börja bjuda på den.
Det sägs ju, har jag hört, att ens tredje hus är det hus man blir kvar i resten av livet. Vi är nu inne på vårt andra us och har alltså bara ett byte kvar. Ja, då måste man ju se till att man byter till något bra. Jag har inte varit lika mycket på när det gäller landet som henne, men har inget emot landet i sig. Egentligen har jag bara två invändningar mot landet. Det ena är vänner till våra barn. Det finns liksom inte någon "gata" man bor på där grannungar leker och har skoj. just dit hon ville nu finns det faktiskt andra barn, men utbudet är ju helt klart begränsat. Det hör ju också ihop med det faktum att barnen måste skjutsas till klasskompisar, skola, fotbollsträning och gud vet vad. Det enda är ju stadsnätet. Jag jobbar ju med stadsnätet och internetåtkomst (snabb sådan) är ju väldigt viktig för att jag ens ska kunna jobba hemifrån.
Så, grannen där ute skulle sälja. En miljon vill dom ha, men det kommer säkert bli en och en halv. För ett hus som är mindre än det vi har (och vi som vill ha större!), måste rotrenoveras och alltså byggas ut. Men med en stor gård (utan garage) och en rätt så mysig lada som man säkert kan hitta på något skoj att använda till. Men alltså, hallå. Jag har precis renoverat hela köket här hemma. Svettet bröt ut på mig av bara tanken. För att inte nämna det faktum att dom har den ute för försäljning nu, så skulle vi verkligen vilja ha den så är det ut och bjuda hejvilt, försöka sälja vårt hus, fixa med lån, planera renovering och sen är allt igång.
Men jag tror Tina lugnade ner sig lite och insåg att det kanske inte var så klokt att ta ett sådant beslut så snabbt. Phew!
Men min idé då är att vi ser om inte hennes far kanske kan stycka av en del av sin mark, köpa upp den och sen planera att bygga ett helt nytt hus där. Vi skulle säkerligen kunna sälja vårt nuvarande hus med en bra vinst som skulle kunna gå rakt in i ett nytt hus och medföljande huslån.
Drömmen vore ju att designa sitt eget hus, bestämma hur det ska se ut och så. Göra upp en ritning, diskutera med en riktig arkitekt, komma överens om vart den öppna spisen ska vara, ska vi ha burspråk i köket eller inte, ska garaget sitta ihop med huset och så vidare. Skulle ju vara grymt spännande, och sen då. Tänk att bo i det hus man själv designat! Snacka om drömhus!
Och sen skulle jag ju säkert kunna använda mina kontakter för att ta reda på vad det skulle kosta att dra ut stadsnät till den tomten. Få med lite grannar runt omkring och sen kanske man kan få ut fiber också. Sen skjutsa... Ja, mormor och morfar bor ju nära, så dom kan ju också hjälpa till. Det kan funka faktiskt. Och där ute där dom bor är det faktiskt riktigt mysigt.
Så ja, jag tror jag kan tänka mig att flytta ut på landet. Det är inte så långt från stan faktiskt. Det är ungefär lika långt från City som där vi bor nu faktiskt, bara att man tar av åt andra hållet. Att ta sig till jobbet skulle inte ta längre tid. Min bästa kompis bor ju också utanför stan, nästan åt samma håll (dock skulle vägen mellan oss inte vara en väg man tar vintertid, huga).
Men det är ju tusen saker att ta reda på först. Vad har vi råd med? Vad kostar det, vad för vi för huset, kan man stycka av tomten? Kan man få bygglov? Massor med frågor. Spännande
Mer i Webblog
iLifeikonerna
Billigare och snabbare
GameConnect
Flytta till landet
Havet
011808
EyeConnect  PS3  Sant
Elsa
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin