Detta suger, Apple
2007-09-08 - apple, iphone, itunes
0
Detta suger, Apple
Ok, i och med iTunes 4.7 så har Apple introducerat en helt ny funktion för iPhone-ägare! Man kan nu skapa sina egna ringsignaler från sin musik! Rätt så fränt ju. Apple har ju fått lite kritik för att man bara har ett par få signaler att välja bland. Skitbra ju. Och i vanlig Apple-anda är gränssnittet väldigt bra och gör det enkelt att välja vilken del av sången man vill ha som ringsignal.
Men vänta nu. Riktigt så enkelt var det inte. Vi har några begränsningar här. Ok, man får alltså bara göra ringsignaler av låtar man köpt på iTunes Store. Ok, jag fattar kanske inte riktigt varför, men det kanske är ok... Fats hallå, det är inte vilken låt som helst. Nej, Apple har bestämt vilka låtar på iTunes Store som man får göra musik av. Vafan?
Och hallå i huvudet! Du får betala för att göra om en sång till en ringsignal! Vad i helvete? I och med att ni begränsar det till låtar jag redan köpt så har ni ju redan fått pengar för musiken och distributionen! Vad i helvete är det jag betalar för? Vem får dom extra nio kronorna jag betalar för att få trycka på en knapp?
Detta är faktiskt hela jäkla otroligt. Jag förstår inte hur det kan fungera så här. Att köpa ringsignaler kostar pengar, det vet alla. Det kostar pengar om du skickar ett SMS till någon tjänst som sedan skickar tillbaka ringsignalen till dig. Men då betalar du ju för distributionen (ok, dom tjänar en hel del på det förstås, men ändå, dom ska ju ha betalt för deras utlägg).
Men i iTunes-fallet så äger jag ju redan låten. Jag har redan betalat för den. Apple tar egentligen samma pris för hela låten i form av en 20-sekunders ringsignal av samma låt, som jag redan köpt, och redan har synkat över till min iPhone (om jag hade en iPhone, vill säga). Jag betalar för att ha samma låt på min telefon två gånger, en full version och en kort version.
Det är helt skadat, och jag kan inte tänka mig att det här är en licensieringsfråga. Musikbolagen har redan fått betalt för låten. Jag får en känsla av att detta är en kostnad som går rätt ned i Apples ficka och det tycker jag är larvigt och Microsoft-aktigt.
Och jag vill inte ens ha låtar som ringsignal, jag vill komponera mina egna låtar i GarageBand, något den faktiskt är förvånansvärt bra på, sen spara dem i iTunes och synka över till iPhone och välja som ringsignal. Men det är inte ens med som funktion.
Detta suger, Apple.
Mer i Webblog
Min Pronto
Ny SpelPC
Halleluja
Detta suger Apple
Sandmaniatrjor
Vilken iPod
Skrmdump
Nyckelord: apple, iphone eller itunes
iPhonerecension
Jag har en iPhone
Mediafrvaring
Detta suger Apple
Text i ikoner
iLifeikonerna
Billigare och snabbare
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip