Vita tuschpennor
2010-12-16 - pennor, rita, måla
0
Det finns en hel del heltäckande vita pennor, men det kan vara riktigt svårt att få tag på tunna sådana. Tänkte tipsa om två sådana, eller fyra beroende på hur tunna du vill ha.
Posca är nog ett märke som många som klottrat känner igen. Heltäckande vattenbaserat tusch. Till skillnad från till exempel ZIG så finns Posca i en "Fine" och en "Ultra Fine" spets, men som ni ser på bilden är dom fortfarande ganska tjocka. Perfekta för att skriva text på svart papper om inte annat. Fungerar annars väldigt mycket som sådana där silver- och guldpennor som skall skakas och sen måste spetsen pressas in i pennan så tuschen kan tränga ut.
photo
Sakura är ett annat märke som jag gillar. Köpte precis en till variant. Den första är deras Gelly Roll som täcker till en 90-95% vilket är mer än nödvändigt i stort sett alla sammanhang. Den är tunnare för den är blandad med gelé (som i sådana där gelé-bläckpennor som jag inte alls gillar).
Men jag fick nyss hem Sakuras Souffle, vilket inte är en luftig dessert, utan en penna med täckande tusch. Dom kallar det 3D-penna, varför vet jag inte. Något som är intressant är att tuschet är i stort sett helt genomskinligt tills det torkar och blir då heltäckande i den färg som pennan är i. Det gör det svårt att använda i teckningar för man inte vet exakt hur det blir och risken är att man kanske drar flera gånger i onödan.
Gelly Roll är min favorit förstås, och på rosen kan ni se hur den kan användas för att göra riktigt tunna vita heltäckande linjer. Jag tog med lite av en 0.3 tuschpenna så ni kan jämföra med. Hoppas detta var intressant för någon utöver mig själv! smile
Mer i Webblog
Microbloggning och bloggning kan det fungera tillsammans
En miljon trffar
Tina i tusch
Vita tuschpennor
Star Wars The Force Unleashed II
Alla helgons natt
Jakten p den frsvunna sladden
Nyckelord: pennor, rita eller måla
Nya frgpennor
Fairy
Upp p hsten igen
Vita tuschpennor
Anvnda frgspruta i stllet fr pensel eller roller
Fågel Fenix
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok
Dodgen upplagd för försäljning
Gamingstol som kontorsstol
Sun and Stars
Barking up the wrong tree
Light at the end of the tunnel
Serveringsbricka
Regntunnor och grus
Pergola
Uppdatering av ikoner
Renoverat sidobord
Malin och Alex bröllop
Pizza på grillen
Myst linking book and Gehn's Inkwell
Utebord
Bord i biorummet
Mattsvart Dodge
Tuttar
Susann's gravidmage
Simson och Isi
Det blev en Volvo XC90
Ny bil?
Vardagsrumsbord
Altantak
Steven och Susann's bröllop
Trapprenovering
Semesterplanering

En sak jag saknat väldigt länge är en app på till exempel iPad där man kan lägga upp sina sommarplaner. Vi skriver ju givetvis upp i kalendern när vi tar semester, när det är skollov och liknande, men det trängs ju med en massa annat onödig information när man vill sätta sig ned och planera semester, ledighet, aktiviteter. Man vill gärna ha en sjysst översikt över bara det som ...
Paulig och Release Finans

Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
#inlineditbutton