Drive Angry
2011-07-18 -
Vi såg på Drive Angry igår, med Nicolas Cage och Amber Heard. Herregud vilken dålig film. Jag förstår inte varför Nicolas Cage är inblandad i så många riktiga skitfilmer det senaste årtiondet.
Filmen handlar om Milton som tagit sig tillbaka från helvetet för att rädda sitt barnbarn från en kult. Jag skiter i spoilers här för ingen ser på den här filmen för handlingens skull. Hans dotter mördades av samma kult och nu är dom ute efter hennes barn.
Mycket våld, naket, sex och massa slow motion-scener. Men det absolut mest störande är alla dessa 3D-effekter. Jag vägrar ju se film på 3D (ok, ibland kan jag övertalas) och såg alltså inte dessa fantastiska effekter, men i 2D blir det bara larvigt. Alla kulor som skjuts ur pistoler syns i bråkdelen av en sekund (även när det inte är i slow motion) bara för 3D-effekten. En spegel krossas och CGI-bitar flyger mot kameran på ett sjukt larvigt sätt. Och slutscenen har kroppsdelar som flyger omkring påklistrat efteråt.
Jag kommer bara att tänka på Hajen 3, som också var i 3D i bärjan av åttiotalet. Dock var det bara en eller två scener som var i 3D, bland annat slutscenen när hajen sprängs och en två-tre "haj-delar" flyger ut mot kameran. Det var med röd/gröna glasögon dock.
Men det finns en anledning att den här filmen får en tvåa och inte en etta. Karaktären "The Accountant", spelad av William Fichtner. Helt sjukt skön karaktär. Varje sekund han är i bild så är det en av de skönaste sekunderna i filmhistorian. Han spelar någon som är från helvetet och ära ute efter Nicolas Cage och/eller den religiösa kulten. Men han har en sådan stil, sådana repliker, sådana scener att det är helt sjukt. En hel film bara om den här karaktären vore helt sjukt bra.
grade: 2Han stjäl helt klart filmen, och alla muskelbilar är trevliga, men det hjälper inte. Ruttet manus, sjukt dåligt framträdande av Nicolas Cage (återigen, varför gör han ens detta?) och en ogenomtänkt story drar ned filmen.
Mer i Webblog
Kolmrden
Kontokort hackat
The Avengers
Drive Angry
Att vara sann mot boken
eBay rippar sandmannet
Sucker Punch
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Toalett remake
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!