Hoppa direkt till innehåll

Det ena leder till det andra

2007-04-08 - hembio, renovering, möbler, bygga
407
Så, i och med att vi renoverar köket så är man ju liksom i "fixar"-tagen och en nagel i ögat har länge varit TV'ns position (ja men hur skriver man "tevens" då?). Egentligen är det ju faktiskt TIna som inte gillar hur den står just nu. Jag tycker att den är lite felvänd gentemot soffan bara. Tina gillar inte att den sticker upp över blombrädan och skymmer fönstret lite grann. Det kan jag förstå så jag har jobbat på en lösning för detta, för jag vill inte byta ned mig till en mindre TV. Hehe.
Så här ser vårt hus ut, nästan. Det intressanta här är alltså att köket och vardagsrummet sitter ihop i ett "L" vilket gör det himla öppet och luftigt, men också att vi har rätt få väggar, och ingen att sätta upp en TV på.
Och så här står TV'n idag. Jag kan hålla med att det ser lite klumpigt ut. Sen behöver jag plats för alla TV-spelskonsoller, förstärkare och sådant och då räcker inte den här TV-bänken till. Tanken var att jag skulle bygga en ny TV-bänk som löpte över hela den här väggen och var högre till vänster om TV'n, men jag fick aldrig till det tillräckligt bra.
Så det blir så här istället. Jag ska bygga en ny möbel som har plats för all elektronik samt de nya högtalarna (som var mycket större än de gamla). Men ingen TV. Renare intryck förstås, smidigare och så.
Och TV'n flyttas hit, på en nybyggd vägg runt den stolpe som fanns där innan. Visst, det blir mindre luftigt men jag tror man tjänar på det i längden. För det första kan vi ha ett högskåp till i köket, samtidigt som vi får upp TV'n på en vägg som den ska vara. Det blir relativt enkelt att bygga också, som tur är, eftersom allt linjerar med stolpen fint och snyggt. Tanken var att vi kaklar den här nya väggen med en murstens-liknande kakel för att få lite fondväggs-känsla. Och sen ska jag dra alla kablar över halva huset från bänken ovan (en HDMI och en component) för att få bild till TV'n. Allt deta ska jag dra in från baksidan genom ett hål i den nya väggen så inga kablar ska ses på framsidan av väggen. Snyggt - om jag lyckas.
Vad tror ni, kan det bli bra?
Mer i Hembio
Hembion nrmar sig
Logitech Harmony
Playstation 3  PTAE1000E  Sant
Det ena leder till det andra
Min HTPC Mac
Bioknsla
Ny bioduk
Mer i Webblog
Kksharmoni
Indiana Stillman
Soppatorsk
Det ena leder till det andra
Smelly boy
Nu brjar det nstan likna ett kk
Kksbnk och kakel
Nyckelord: hembio, renovering, möbler eller bygga
Kaklat
Ett halvt hem
G in i vggen
Det ena leder till det andra
Solglasgon
Nu r kket borta
Uppgraderingar till hembion