Hoppa direkt till innehåll

Uppgraderingar till hembion

2007-02-20 - hembio, projektor
1146
Allt detta är inkopplat mer eller mindre, men eftersom vi håller på och renoverar köket så är allt i en enda röra här hemma, men när allt är i ordning så så ska jag fixa fram lite bilder.
Nu har äntligen alla uppgraderingar till min hembio kommit. Detta är resultatet:

Projektor

Jag uppgraderade min gamla LG RL-JA20 MKII projektor, som faktiskt är en riktigt bra 720p-projektor. Den har fungerat felfritt i tre och ett halvt år. Den nya projektorn är en Panasonic PT-AE1000E som är en äkta 1080p-projektor. Panasonic har ju länge skapat de projektorer som anses mest populära och har varit referensprojektorer på många ställen. Enda anledningen till att jag inte köpte Panasonic för tre år sen var att dom inte hade någon 720p-projektor.

TV

Den nya TV'n är även den 1080p-TV och heter SONY KDL-46X2000 och är en del av deras Bravia-serie. Fantastisk bild och passar givetvis perfekt tillsammans med HD-material från datorer och spelkonsoller. Det lustiga är att den bara är aningens högre än 40-tummaren innan trots att den är 46 tum.

Förstärkare

Jag har använt ett logitech-paket som ljudanläggning här hemma, och det har fungerat mycket bra, men den har saknat lite ingångar och med ökat antal enheter som ska slussas in i TV'n via hdmi och komponent så bestämde jag mig för att skaffa en riktigt A/V förstärkare. Trenden är ju 1080p så det blev en Pioneer VSX-AX4ASi-S som hanterar det, samt har gott om in och utgångar och även iPod-stöd. Detta är en ruskigt bra förstärkare med THX Select som konfigurerar sig själv med medföljande mikrofon.

Högtalare

I och med att jag slängde ut logitechpaketet så behövde jag byta ut högtalarna också. Jag är ingen audiofil så jag hoppade över high-end märkena och valde ett mellanklasspaket från Pioneer som rekommenderas tillsammans med förstärkaren. Vi har ju ungar så man kan ju inte fläska på ljudet på kvällarna ändå. Paketet heter Pioneer S-V80A och är ett sött litet 5.1 system med satelliter eftersom vårt vardagsrum ser ut som det gör.

Bioduk

Bioduken vi hade var perfekt storlek men buktade tyvärr litegrann, så jag fick återförsäljaren att ge oss en ny duk och så betalade jag mellankillnaden. Jag valde en motordriven duk för att undvika buktningar i framtiden. Det är en EuroScreen Diplomat på 121 tum. Det känns riktigt lyxigt att använda fjärrkontrollen till att slå på projektorn och sen trycka på en annan knapp som kör ned duken till rätt längd. Tufft!
Nu ska jag bara koppla ihop allt. Högtalarpaketet har inte kommit än och jag har insett att jag måste ha en ny TV-bänk för att få rum med förstärkare och så. Eller möjligtvis en extra bänk bredvid. Det som är riktigt trevligt md nya projektorn är att även om den volymmässigt är större än den innan så kan den stå på en vägghylla och ändå projicera "nedåt" på duken. Det betyder att vi kan sätta hyllan högre och på så sätt så tror jag det kommer kännas mindre då man slipper takställningen.
Mer i Webblog
Nedrkning till Playstation 3
Yasuragi 2007
Nya servarna p plats
Uppgraderingar till hembion
Mycket nytt nu
Nya lokaler
Kkssimulator
Nyckelord: hembio eller projektor
Monsterkablar
Playstation 3  PTAE1000E  Sant
Det ena leder till det andra
Uppgraderingar till hembion
Mac Media artikeln inskickad
Star Wars mania
Min HTPC Mac
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa