Hoppa direkt till innehåll

Spotify

2008-06-26 - media, musik, spotify
Spotify
Det här är inget nytt program, men jag tänkte skriva en rad om det ändå eftersom det ännu inte släppts i en publik version. Jag skrev för länge sen om att jag inte visste vart jag skulle göra av all min musik, foton och dylikt. Om jag ska ha dem på Maccen hemma eller på min laptop eller vad som var smidigast.
Efter den bloggen så fick jag ett mail från Daniel Ek på Spotify som gav mig en inbjudan att testa Spotify för att lösa mina mediaproblem.
Detta var i januari och Spotify är ännu inte släppt, men det är faktiskt ett riktigt smart program. Jag har ingen aning om hur dom löser rättighetsfrågan (vilket ju kan vara en anledning till att det ännu inte är släppt), men om vi struntar i den biten för stunden så går Spotify helt enkelt ut på att man har sitt konto, startar programmet och sen kan man söka och lyssna på tusentals låtar från deras servrar och det är aldrig frågan om några väntetider, det är som om musiken ligger på din lokala hårddisk.
Du kan skapa dina egna playlists och når dem från alla dina datorer. Kvalitén är mycket bra och all musik har omslag och ser riktigt snyggt ut.
Men den fränaste funktionen är att man kan slå på "radion" i Spotify, och bestämma att man vill lyssna på "Hard Rock" och "Heavy Metal" från 2000-talet, eller varför inte Blues mellan 1950-1970? Sen matas det bara med ny musik hela tiden. Gillar man inte en viss låt så går man bara förbi den och fortsätter med nästa.
Men som jag svarade Daniel när jag fick inbjudan så är ju detta inte en lösning på mina mediaproblem eftersom Spotify inte synkroniserar med min iPhone. Men däremot är Spotify ett utomordentligt sätt att hitta ny musik på. Ha bara en playlist redo som heter "Bra musik" och när en bra låt spelas så drar du den bara till den listan. Senasre så söker du upp dem på iTunes och köper dem. Det hade varit helt klockrent om det låg iTunes-länkar i Spotify så man lätt kunde köpa musiken man lyssnat på.

Beta

Men som sagt, detta är en sluten beta och man kan inte ladda ned den utan man måste bli inbjuden, och dom som är med i betaprogrammet kan inte längre dela ut inbjudningar heller, utan det verkar som om det bara är utvecklarna som kan göra det. Men om/när det väl släpps så tycker jag helt klart ni ska ta en närmre titt på det.
Mer i Webblog
Coca Cola
Pusselhjrta
Fetman i USA
Spotify
Star Wars The Force Unleashed
jQuery
Firefox 3
Nyckelord: media, musik eller spotify
Krlek r fr dom
Spotify fr mobilen p gng
Reklam i Spotify
Spotify
Emo  Musiktips
Musiktips
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil