Spotify
2008-06-26 - media, musik, spotify
0
Spotify
Det här är inget nytt program, men jag tänkte skriva en rad om det ändå eftersom det ännu inte släppts i en publik version. Jag skrev för länge sen om att jag inte visste vart jag skulle göra av all min musik, foton och dylikt. Om jag ska ha dem på Maccen hemma eller på min laptop eller vad som var smidigast.
Efter den bloggen så fick jag ett mail från Daniel Ek på Spotify som gav mig en inbjudan att testa Spotify för att lösa mina mediaproblem.
Detta var i januari och Spotify är ännu inte släppt, men det är faktiskt ett riktigt smart program. Jag har ingen aning om hur dom löser rättighetsfrågan (vilket ju kan vara en anledning till att det ännu inte är släppt), men om vi struntar i den biten för stunden så går Spotify helt enkelt ut på att man har sitt konto, startar programmet och sen kan man söka och lyssna på tusentals låtar från deras servrar och det är aldrig frågan om några väntetider, det är som om musiken ligger på din lokala hårddisk.
Du kan skapa dina egna playlists och når dem från alla dina datorer. Kvalitén är mycket bra och all musik har omslag och ser riktigt snyggt ut.
Men den fränaste funktionen är att man kan slå på "radion" i Spotify, och bestämma att man vill lyssna på "Hard Rock" och "Heavy Metal" från 2000-talet, eller varför inte Blues mellan 1950-1970? Sen matas det bara med ny musik hela tiden. Gillar man inte en viss låt så går man bara förbi den och fortsätter med nästa.
Men som jag svarade Daniel när jag fick inbjudan så är ju detta inte en lösning på mina mediaproblem eftersom Spotify inte synkroniserar med min iPhone. Men däremot är Spotify ett utomordentligt sätt att hitta ny musik på. Ha bara en playlist redo som heter "Bra musik" och när en bra låt spelas så drar du den bara till den listan. Senasre så söker du upp dem på iTunes och köper dem. Det hade varit helt klockrent om det låg iTunes-länkar i Spotify så man lätt kunde köpa musiken man lyssnat på.
Beta
Men som sagt, detta är en sluten beta och man kan inte ladda ned den utan man måste bli inbjuden, och dom som är med i betaprogrammet kan inte längre dela ut inbjudningar heller, utan det verkar som om det bara är utvecklarna som kan göra det. Men om/när det väl släpps så tycker jag helt klart ni ska ta en närmre titt på det.
Mer i Webblog
Coca Cola
Pusselhjrta
Fetman i USA
Spotify
Star Wars The Force Unleashed
jQuery
Firefox 3
Nyckelord: media, musik eller spotify
Krlek r fr dom
Spotify fr mobilen p gng
Reklam i Spotify
Spotify
Emo  Musiktips
Musiktips
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön