Skärmsläckare med musik
2006-10-31 -
272
Här är två AppleScript som startar skärmsläckaren och stänger av den, med lite mysig bakgrundsmusik. Tanken är att man ska sätta på den på sin MediaMac när man kanske har folk över och vill ha lite mysigt med mysig musik. En del kanske skulle sätta på en trevlig skiva i stereon och en bras-DVD på TV'n, men vi kan ju baka ihop det där här. Det första scriptet ser ut så här:
tell application "iTunes" set visible of window 1 to false play playlist "Soft" end tell do shell script "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/ Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ ScreenSaverEngine -background -module 'Marine Aquarium 2.0'"
(delen med do shell script ska vara på en rad) Ok, vad gör scriptet då? Ja, för det första starar den, men gömmer, iTunes och börjar spela spellistan som heter "Soft". Så börja med att sätta ihop en sådan spellista och ha den på MediaMaccen.
Sen startar den skärmsläckaren "Marine Aquarium 2.0", alltså den där skärmsläckaren som får datorn att se ut som ett akvarium. Blir ju en rätt lugn och skön känsla. Kom ihåg att använda Systseminställningar för att ställa in den att vara ljudlös innan, annars kan det bli störande med musik och bubbel.
Så, anpassa detta till den skärmsläckare som du vill ska starta. Finns ju ett par som ser ut som en eldstad. Notera att i kommandot att starta skärmsläckaren så är det med "-background", det startar skärmsläckaren i samma "lager" som bakgrundsbilden, så skärmsläckaren ser ut att ligga som bakgrundsbild, vilket är bra i det här syftete eftersom då kan vi öppna saker över den, plus att den inte avaktiveras så fort vi rör musen eller något annat. Vi kan alltså aktivera Dashboard över skärmsläckaren och den fortsätter i bakgrunden. Snyggt!
Men i och med detta så fortsätter ju iTunes spela i all evighet och skärmsläckaren fortsätter i bakgrunden. Så vi måste ha ett script till som stänger av detta. Så här ser det ut:
do shell script "killall -9 ScreenSaverEngine" tell application "iTunes" if player state is playing then stop end if end tell
Vi dödar helt enkelt Skärmsläckar-processen och säger åt iTunes att stänga av. Sen är allt tillbaka som det var innan. Sätt detta till olika knappar på fjärrkontrollen, eller varför inte lägga in det som ikoner i DragThing? Jag skickar med lite ikoner ni kan ha på AppleScripten för att starta dem. Skapa ett AppleScript per skärmsläckare, och byt bara ut namnet på den modul som du vill starta. Red Pill är en fantastiskt snygg Matrix-inspirerad skärmsläckare.
Mer i MediaCenter
Fjrrkontroll fr Maccen
MediaMac
Fler AppleScripts fr din mediamac
Skrmslckare med musik
MacWorld r hr
Mac Media artikeln inskickad
Star Wars mania
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön