Porträtt i akvarell
Jag har gjort porträtt i akvarell förut, som här, här och här, men även om det är porträtt så är dom ju högst stiliserade, att måla ett ordentligt porträtt har jag nu insett är bra mycket svårare.
Jag kollar ju runt på massor med bloggar av folk som målar och ritar och blir alltid både inspirerad och pinsamt medveten om mina egna begränsningar. Men man måste ju öva, eller hur. Jag vill ju bli bra! Så jag testade för inte så länge sedan att rita ett porträtt med tusch/promarkers och resultatet var jag inte så där jättenöjd med. Det var kanske inte rent ut sagt fult, men det saknade något. Framförallt håret ser förskräckligt ut. Jag är riktigt värdelös på att rita hår i alla dess former.
Blyerstporträtt är jag bra mer bekväm med dock, och en hel del är jag riktigt nöjd med, som detta på Leia.
Men skam den som ger sig, jag bestämde mig för att försöka få till ett regelrätt porträtt i akvarell, så jag började med att skissa upp linjerna på akvarellpapper. I regel när jag gör detta så använder jag mig av rutnätsmetoden i viss utsträckning eller bara på känn. I det här fallet försökte jag förlita mig på rutnätet, bara för att vara på den säkra sidan.
Jag har en uppsättning Winsor&Newton akvarellfärger som är ruskigt bra färger, men jag har på tok för få av dem (så klart). Jag ska fylla på med fler kulörer vart eftersom.
Efter en dryg timme så är detta resultatet. Och ser ni på originalbilden till höger så är det ju inte mycket som stämmer. Utöver att hon är gul i ansiktet - vilket faktiskt inte stör mig jättemycket (återigen, för få kulörer) - så är ju själva skuggningen inte så lätt att få till. Akvareller är lättarbetat dock, men det är en additiv process, du kan bara lägga till färger, du kan aldrig ta bort då akvareller inte är täckande (som till exempel Akryl), så gör man näsan för mörk så förblir den mörk helt enkelt.
Så ger jag upp? Nej, jag hoppas inte det. Vill klottra lite mer med detta. Måste hitta bra foton på personer som llämpar sig för detta, gärna bilder med mycket kontraster i. Sen är det bara att öva och förfina. Ska nog börja med ett ljust jämnt lager sen lägga på alltmer mörkare och mörkare nyanser för att jobba fram skuggorna. Måste bli kompis med mediumet helt enkelt smile
Mer i Webblog
Lng Zebra
Sketchbook
Information om Nikon D800 lcker
Portrtt i akvarell
Nikon lanserar D4
Mediacenter fr teknikfientliga
Wrath of the Titans
Nyckelord: akvarell, aquarelle, porträtt eller portrait
Sabina svartvit
Kadesj
Upp p hsten igen
Portrtt i akvarell
Barnakvarell
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef