Hoppa direkt till innehåll

Paulig och Release Finans

2018-06-27 -
Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
I avtalet så stod det att Paulig är leverantör och ett företag som heter Release Finans är "uthyrare", vilket förmodligen bara betyder att dom "köper" vår skuld och hanterar den åt Paulig.
Över åren så har vi haft några serviceärenden och i regel så har det inte varit några större problem med dem.
Men nu den 15 maj så gick en packning sönder i maskinen så den inte längre kan köra rengöringsprogrammet. Vi ringde om detta till Paulig och dom skulle fixa en reservdel på en gång. Dock hände inget, och vår resa med icke-hjälp började.

2018-05-15

1 månad och 14 dagar innan vi fick reservdel
Vi ringde till Paulig och påpekade att vår kaffemaskin var trasig och dom sade att dom skulle skicka reservdel. Vi gav dem namn, kontraktsnummer och maskin-ID

2018-05-21

6 dagar senare
Då inget hände ringde vi tillbaka en vecka senare och det fanns då ingen information om om att vi hade felanmält. Då fick vi en ny kontakt som skulle försöka spåra vårt ärende och återkomma. Han hittade inget, sade att det var "jätterörigt" och dom håller på och sälja serviceavdelningen. Han ger ett nummer till bolaget som ska ta över service. Vi försöker ringa numret, det är dock inte i bruk.

2018-05-22

7 dagar efter felanmälan
Vi får ett nyhetsbrev via mail ifrån Paulig där dom informerar om att dom ska sälja servicedelen till ett företag som heter Multeral och fokusera på kaffeförsäljning. I det mail informerar dom att dom från och med 31 maj så avlutar dom serviceavtal 40008184 med oss. Notera att vår felmeddelande kom innan det här datumet, då dom fortfarande hade serviceavtal med oss. Notera också att vi inte har fått något nytt avtal med Multeral.

2018-05-25

10 dagar efter felanmälan
Vi ringer Paulig igen då vi inte kan få kontakt med det nya servicebolaget. Paulig svarar att dom inget vet och vi måste kontakta Multeral.
Vi ringer Multeral som vi nu får tag på, dom säger att dom ska försöka beta av ordrar och har mycket att göra och att dom inte kan ta emot något ärende och vi får höra av oss längre fram.

2018-05-30

15 dagar efter felanmälan
Vi mailar Fredrik Larsson och säger att Pauligs icke-respons på vårt ärende är grund för uppsägning av hyreskontraktet då dom hänvisar till ett bolag som inte kan ta emot vår felanmälan, samt inte har hanterat den över huvud taget.

2018-06-05

6 dagar efter mailet ovan
Fredrik Larsson svarar på ovanstående mail och hänvisar enbart till Multeral och att dom inte kan göra något åt hyreskontraktet då det är tecknat med Release Finans.

2018-05-14

30 dagar efter felanmälan
Vi skickar ännu ett mail till Paulig och undrar vad som händer med vårt ärende

2018-06-11

27 dagar efter felanmälan
Vi mailar Multeral (Rikard Jorstig) och undrar vad som händer, han svarar och frågar om ärendenummer, vi ger det och han svarar att "Lina" på reservdelar kommer hjälpa med ordern. Lina hör aldrig av sig

2018-06-20

1 månad och 5 dagar efter felanmälan
Vi mailar vi Multeral igen, och får nonsensfrågor till svar, ingen där tycks veta något om vår kaffemaskin, vårt ärende eller något alls.
Vi ringer till Release Finans som är med i funktionshyresavtalet som partner, dom ber oss skicka ärendet via mail. Jag sammanställer allt som hänt (och inte hänt)

2018-06-21

1 månad och 6 dagar efter felanmälan
Jag mailar och undrar vad som händer, och får som svar från Release Finans att dom är "opartiska" vad gäller servicen. Jag svarar på det och säger att vi inte har något serviceavtal med Paulig eller någon, så serviceavtalet måste vara mellan Paulig och Release Finans. Jag frågar också vad vår kvarstående skuld är så vi kan lösa ut maskinen och bli av med Paulig.

2018-06-26

13 dagar efter vi skickade mailet
Paulig svarar på mailet från den 14:e och hänvisar till Multeral för fjortonde gången.

2018-06-27

1 månad och 12 dagar efter felanmälan
"Lina" från Multeral ringer oss! Hon vet bara att vi har något problem trots att vi via både mail och telefon förklarat ärendet för Multeral vid flera tillfällen. Hon säger att hon ska fixa en reservdel.
Vi vill inte ens ha en reservdel längre, vi vill bara bli av med den här himla kaffemaskinen och avsluta allt samröre med både Paulig och Release Finans, två bolag som gjort det tydligt att hjälpa kunden inte ligger i deras intressen.

2018-06-29

1 månad och 14 dagar efter felanmälan
Idag fick vi äntligen reservdelen vi felanmälde för 45 dagar sedan. Vi vill dock fortfarande bli av med maskinen
Mer i Webblog
Det blev en Volvo XC90
Ny bil
Semesterplanering
Paulig och Release Finans
Bakbord
Extrabord till jul
Renoverat vardagsrumsbord
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!