Nytt skrivbord
2009-07-29 - möbler, bygga, ikea
0
Vi har funderat på att möblera om i kontoret, skissat lite på olika sätt och försökt hitta ett sätt som fungerar. En grej är att få in ett nytt skrivbord som löper längs hela fönstersidan i kontoret och det har varit en rätt lång dröm för mig att bygga mitt eget drömskrivbord, kanske detta är tillfället?
Vad är då ett drömskrivbord? Ja, med tanke på alla datorer och sladdar som befinner sig här så går det ju mestadels ut på att dölja dem så gott det går. Och även om IKEA har släppt en del sådana skrivbord så tänker jag på det först (HA! Så det så!) och det är att i bakkant på skrivbordet ha en lucka som leder ned till en låda för sladdar. På så sätt så kommer det bara in en eller två sladdar in i skrivbordet och allt annat döljs fint. Just nu har jag sådana där trådkorgar under skrivbordet där alla sladdar hänger i och det är ju inga sladdar på golvet då, men det ser inte alltid så himla bra ut. Sen måste ju skrivbordet har plats för två stycken tower-datorer också.
Så här ser det ut framifrån. Två arbetsplatser och plats för två tower-modeller i mitten. I mitten på rummet är det ändå ett fönster, så där ska man inte ha någon skärm ståendes, så det passar att datorerna där i mitten.
Så här ser det alltså ut med lådan. I bakkant så finns det en skiva som är lyftbar och sitter på gångjärn. När den är stängd så är det en 1 cm bred springa som löper över hela skrivbordsskivan. Upp ur den kommer det laddningskablar för laptop, synkdockor för iPhone osv osv. I lådan under ligger det grenuttag för alla prylar, samt eventuellt även hårddiskar och dylikt.
I genomskärning ser det ut så här, där det alltså är öppet från dessa lådor in till datorhurtsen i mitten så sladdar ska kunna löpa mellan lådorna men även ned till datorerna. Ganska smidigt, eller hur? Notera gärna att de båda sidodelarna "vilar" på mittendelen på speciella avsatser så den byggs inte i ett enda stycke. Frågan är bara vilket material man ska bygga den i - den ska vara helt vit är tanken. MDF är ju lättarbetat, eller så kanske jag borde fråga min syster om hon vill hjälpa mig satt bygga den, om hon har ork, tid och lust.
Mer i Webblog
Inglorious Basterds
Ny veranda p framsidan
Spotify fr iPhone eller
Nytt skrivbord
Film p ngdammsugaren
Helt klart stdgalning
Girig sjlvisk och egoistisk
Nyckelord: möbler, bygga eller ikea
IKEA kper SAAB
Verandan nstan helt klar
Verandan uppdatering
Nytt skrivbord
Stereobnk
Det ena leder till det andra
Hushbox
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip