Min far, härmapan
2007-06-09 - prylar
202
Det har nog inte undgått någon att jag är prylgalen till tusen. Jag är inte sen att skaffa mig något som jag tycker är fränt och tufft. Det kan man ju ha åsikter om förstås, men jag tänkte snacka lite om min far, Hans, nu. Han har nästan alltid skaffat exakt samma prylar som jag har gjort. Jag tänkte, för skojs skull, gå igenom här vilka det är. Jag ska försöka göra det någorlunda kronologiskt.
Palm Pilot
När jag jobbade på ICA Förlaget så var det här med Palm alldeles nytt. Palm V var den senaste modellen och jag hade en sådan i mit arbete. Hans väntade faktiskt en bra stund innan han också skaffade en. Det var inte förrän Tungsten-modellerna kom ut som han också köpte en. Eftersom det var en så pass lång tid mellan så är detta givetvis ett gränsfall.
Sony Cybershot DSC-P1
Min första digitala kamera, som jag köpte för de pengar jag fick för innestående semester på ICA Förlaget. Den kostade 10.000 kronor och tog bilder i 3.2 megapixel.
Nokia 7650
Förutom min nuvarande Nokia N95 så var detta min favorittelefon. Jag och Hans lunchade ihop och jag berättade att jag skulle köpa en 7650. Vi gick och kollade på den och då köpte han den! Innan mig! Nåja, det gills i alla fall.
Konica Revio KD-410Z
Jag köpte en semi-systemkamera (Minolta Dimage A1) och fick en Konica på köpet som var ruskigt bra. Hans gillade den med och köpte en exakt likadan. Min har givit upp nu, tyvärr.
Philips SBC RU 760 Universalfjärrkontroll
Detta är en mycket bra fjärrkontroll, och himla snygg också. Fullt programmeringsbar och klarar upp till sex enheter. Hans kunde ju inte annat än att köpa en likadan!
GPS
Jag köpte TomTom's GPS-tillägg till min Palm T3, för att smidigt få in en GPS i bilen. Det har varit hur trevligt som helst. Det tog inte lång tid innan Hans köpte en TomTom 710. Fristående alltså, för han hade ju ingen Palm.
Datorväska
Jag köpte en Crumpler laptopväska, som jag faktiskt är rätt nöjd med. Den saknar ett handtag så man kan bära den i en hand. Hans såg den och köpte en likadan, förstås.
Resväska
Jag köpte en sån där liten behändig kabinväska, med utfällbart handtag och så. Rätt så smart. Sen skulle vi flyga till en kund i Norge och Hans såg den. Ja, det var ju bara att pipa iväg ned på stan och köpa en likadan innan flyget gick iväg.
HD-Videokamera
Jag köpte en Sony HDR-HC3 som är en digital videokamera för HD-film. Spelar in i 1080i på vanliga mini-dv band. Det tog ungefär en dag innan Hans hade en med.
LCD-TV
Faktum är att Hans skaffade en platt-TV innan mig (dock plasma), men det var skoj att när jag väl hade köpt min Sony KDL-46X2000 så tog det inte så lång tid innan Hans beställde en precis likadan. Han fick dock ett mycket bättre pris än mig.
Bluetooth headset
Köpte nyss ett par av Plantronics Pulsar 590A som är ett par helt underbara bluetoothhörlurar. Jag kan lyssna på musik samtidigt som jag kan svara i telefon i dem. En timma senare hade Hasse beställt likadana.
Datorer
När det gäller datorer så är det nog inte så mycket att jämföra, eftersom det är något vi båda använder i vårt arbete och en naturlig uppdateringscykel är oundviklig. Inte så mycket Följa John där. Samma med alla prylar från Apple.
Detta är ju bara skoj kuriosa - det är ju självklart att man får influenser av andra som är teknikintresserade i ens närhet.
Mer i Webblog
Kket r klart
Musiktips
Hembion nrmar sig
Min far hrmapan
Kablage sabotage
Headset
Versionering
Nyckelord: prylar
Canon Ixus 70
Philips Pronto
Fjrrkontrollsdjungeln
Min far hrmapan
Logitech Harmony
Logitech MX Revolution
Nokia N95
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip