Lord of the Rings-maraton
Förberedelser!
I helgen hade vi Lord of the Rings-maraton och det var lika bra som alltid. Filmerna har ju kommit ut i 4K-version så det var helt klart dags.
Svårt att ta bra bilder när det är mörkt
Jag köpte dem på skiva så fort dom var tillgängliga och när jag väl fick hem dem så insåg jag att Apple hade uppgraderat samma filmer i mitt iTunes-bibliotek, så det var lite "D'oh!" över det hela. Men dock så fick vi någon underlig ljud-synk-bugg i Two Towers på Apple-versionen så vi gick över till skiva efter det, och det var en märkbar skillnad i kvalitet! Inser ju att de som streamas från Apple är komprimerade, men trodde inte det skulle vara så märkbart ändå.
En sak som varit ett problem med maraton är luften i bion, men i höstas så monterade jag luftkonditionering i biorummet, samt en fläkt med tilluft så under tolv timmar och med sex personer i publiken så var luften och temperaturen i rummet helt perfekt, och det gör mig så glad!
Under en toapaus, och man kan se luftkonditioneringen framme till höger. Skivan den sitter på ska givetvis målas
En sak som störde mig dock var ljudet. Det beror ju inte på varken Apple eller skivorna, utan på min egen utrustning. De högtalare som jag har hänger liksom inte längre med. Jag hade givetvis kalibrerat ljudnivåerna till Balrog-scenen och den funkade finfint! Men sedan var det scener med väldigt dov bas, som när Frodo ska slänga ringen i Oroduin och det är en väldigt dov bas som pulserar. Mina högtalare slog i botten hela tiden tyvärr.
Det högtalarpaket jag använder är ett gammalt Pioneerpaket som heter S-VA80 tillsammans med en 12-tums baslåda som heter S-W250S. baslådan hade inga problem medan de övriga surroundhögtalarna slog i botten. Sedan så har jag begränsat utrymme i bakkanten av rummet så jag har monterat två in-ceiling högtalare där men dom är ännu sämre.
Det är trist att se på så bra kvalitet på bild när ljudet inte hänger med, så jag har nu beställt nya högtalare. Min tanke är att behålla befintliga surroundhögtalare som mid-surround och som bakre surround och sedan två nya större främre surround, en ny center samt en ny baslåda (som jag eventuellt kör dubbelt med befintlig).
Så efter lite snack med en kunnig kompis så blev det Klipsch SPL-120 som baslåda, Klipsch Reference Premiere RP-4000F som främre golvhögtalare samt Klipsch Reference Premiere RP-404C som centerhögtalare. Dom ska vara ett ordentligt steg upp från min nuvarande utrustning. Kompisen sade att min förstärkare (Pioneer SC-LX57) inte var en begränsning, så det var ju lite skönt.
Det ska bli himla spännande att få hem dessa och börja dona med ljudet och förhoppningsvis så kommer det låta mycket bättre. Dock så måste jag bygga om hembion lite. Dels måste jag bygga lådor att fästa i taket för befintliga surroundhögtalare, dels måste jag bygga om fronten så de större L/R-högtalarna får plats. Men det är ett angenämt problem, eller hur? smile
Mer i Hembio
Min Pronto
Gefen to the rescue
Stereobnk
Fjrrkontrollsdjungeln
Det ska fungera
Hembion nrmar sig
Logitech Harmony
Nyckelord: lord of the rings, maraton, film, movies, sagan om ringen eller hembio
Hgtalare bestmda
Uppgraderingar biorum
Lord of the Ringsmaraton
Moriabakgrund
Eye of Smaug
Kpa film
Vrsta med The Hobbit
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip