Hoppa direkt till innehåll

iPhone 3G

2008-07-11 - iphone, mobileme
iPhone
Idag släpps den, iPhone 3G. I massvis med länder över hela världen, och målet är 72 länder innan året är över. Jag har antagit att vi skulle åka på semester idag och jag inte skulle hinna få tag på en, men nu har det blivit ändrade planer så jag kanske kan hinna.
Det är mycket nytt med iPhone 3G, även om dom tekniska specifikationerna inte skiljer så väldigt mycket från den första versionen. Förutom att den äntligen är 3G så har den även inbyggd GPS. Kartapplikationen i iPhone är ju Google Maps, och jag antar att tanken är att den ska fungera som GPS-program, så vi får se om det är några nyheter i den. Det finns ju både nackdelar och fördelar med att kartinformationen laddas hem "on-demand" medan man åker. För det första så har man ju alltid den senaste versionen, men om man förlorar täckning så kan den inte ladda ned längre och då kör man i blindo å andra sidan.
Men TomTom har redan påbörjat en GPS-applikation för iPhone, så det kommer finnas alternativ. Och alternativ är det gott om. Idag så kom iTunes 7.7 med stöd för AppStore. Jag surfade omkring i AppStore lite och det finns idag över 500 program att ladda ned till iPhone 3G. Dagen innan den släpps. Det måste ju ändå anses som helt otroligt? Att så många färdiga applikationer finns redo att ladda ned. Och över 100 av dem är gratis till och med!
Jag vet inte vad det pekar på mest - iPhones växande popularitet eller att Apples utvecklingsverktyg är så bra? Men om dag ett ser ut så här, hur ser det då ut om ett halvår?
Tina har till och med uttryckt intresse av att köpa en iPhone, hon har lekt lite med min gamla iPod touch och tycker faktiskt att den fungerar riktigt bra, med kalender och sådant.

MobileMe

En nyhet som lanseras idag med är Apples nya tjänst som heter MobileMe och lätt kan beskrivas som "Exchange for the rest of us". I och med version 2 av mjukvaran i iPhone så har telefonen nu stöd för Exchange-servrar, vilket innebär att kontakter, mail och kalendrar synkroniseras med en Exchange-server på ditt jobb, via "push-teknik", vilket innebär att så fort du får ett mail så plingar det till i din dator och i din iPhone.
Apple kunde ju inte lansera det utan också erbjuda den tjänsten till "vanliga" användare som inte har en Exchange-server i garderoben. Så dom lanserade MobileMe, vilket är ett nytt namn för deras rätt kassa tjänst som hette .Mac förut. För en årsavgift (på 750 kr tror jag) så får du ett 20GB konto på MobileMe där du kan lägga upp webgallerier, skapa hemsidor och lägga upp media som här ihop med alla applikationer i iLife. Men du kommer även att kunna utnyttja "push" e-post, kalendrar och kontakter på samma sätt som med en Exchange-server.
Jag vet inte om det finns någon sådan tjänst - för privatpersoner - som det finns telefoner som har stöd för, det känns faktiskt lite unikt som tjänst. Och alla som redan har .Mac-konto uppgraders kostnadsfritt förstås.
Nu ska vi se om man får tag på en iPhone 3G idag då!
Mer i Webblog
Flersprkigt websystem
Dlj emailadresser fr spamrobotar
Husbilssemester
iPhone 3G
Coca Cola
Pusselhjrta
Fetman i USA
Nyckelord: iphone eller mobileme
Spotify fr iPhone eller
Google vs MobileMe
Reklam i Spotify
iPhone 3G
Sandmaniatheme till din iPhone
iPhonerecension
Jag har en iPhone
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Fix i husbilen
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa
Skaffat husbil
Foton på bilen
Remarkable 2
Ny espressomaskin!
Porträtt av Emma
AtlasCMS och rådande krissituation
Ny bil! Ford Mustang Mach-E GT
Spelbordet, igen
Ny bil beställd
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!