Fejka din semester för dina vänner via MMS
2006-04-30 - mobilt
379
Min bästa kompis, , är på Kreta på semester. Och precis som han lovat så har han skickat MMS med bilder med honom på stranden där han har det mysigt och trevligt. Usch vad avsundsjuk man kan bli! Vad ska man göra då? Skicka en bild tillbaka där man visar sig själv i blåsiga halvljumma sverige? Nej nej, här ska fejkas ett intressant liv!
Allt du behöver är en kameramobil med bluetooth och en dator med bluetooth och PhotoShop. Det första steget är att ta en bild på dig själv med din kameramobil. Gör det med den istället för med en digitalkamera för att få till den där lite halvtaskiga kvaliteten som kameramobiler ännu har. Se till att ta bilden utomhus när det åtminstone är lite naturligt ljus som faller i ditt ansikte - ta inte i motljus. Ju mer himmel du får runt speciellt ditt hår desto bättre - om du nu inte är snaggad.
Med hjälp av bluetooth så för du över bilden till din dator. Hur det går till får du klura ut med hjälp av din mobilmanual och så. Eller så för du över den efter bästa förmåga. Den måste i alla fall över till datorn.
Väl inne i datorn så öppnar du bilden i PhotoShop. Nu måste vi bli av med den tråkiga Sverige-bakgrunden och bara behålla bilden av oss själva. Steg ett är att med hjälp av lasso-verktyget enkelt markera de linjer som är enkla- Strunta i håret just nu, utan koncentrera dig på det som är enkelt, kläder och så. Målet är att ersätta det med en enfärgad bakgrund, så när du har markerat dem, fyll det bara med en färg som påminner om himmelfärgen.
Sen ska vi använda en trevlig funktion i PhotoShop (CS1 och CS2) som heter Extract i Filter-menyn. Välj den och så får ni upp bilden i ett nytt gränssnitt. Där ska man med en grön "märkpenna" markera vilka delar av bilden som är konturer. Sen fyller man den formen med färgverktyget som bildar en blå fyllning. Ser konstigt ut, men när ni gjort det rätt och trycker på knappen så blir all yta som inte är den som är inne i markeringen transparent, och den gör också ett halvhyffsat jobb med håret. Det här steget är ju bara intressant om man har en massa hår som är svårt att frilägga. är du snaggad eller har satt på dig en sjysst solhatt så kan du ju använda lassoverktyget för allt.
Se där - helt tranparent och vi har nu skurit ut oss själva ur bakgrunden. Nu måste vi ha en ny bakgrund! Google Images är ju ett bra ställe att börja på och att söka efter stora bilder som matchar "hawaii beach" fick fram en del trevliga förslag.
Jag fastnade för den här och klistrade in dem som ett eget lager under bilden av mig.
Men som ni ser så matchar ju inte exponeringen av de båda fotona så där jättebra, om ni inte har tur. Använd er av "Image->Adjustments->Levels..." för att sprida färgomfånget lite så det blir lite överexponerat i de ljusa områdena och underexponerat i de mörka. Detta är olika för varje bild så pröva dig fram tills du får ett bra resultat. Sen kan du med "Image->Adjustments->Hue/Saturation..." dra ner färgmättnaden (saturation) så att färgerna inte är så starka.
Se där! Nu har vi en bild som kanske inte är av reklamkvalitet (inte minst med tanke på att vi fotat med en kameramobil) men åtminstone ser trovärdig nog ut för vårt syfte. Spara för webb i PhotoShop och som JPG. Använd bluetooth eller vad du nu gjorde för att få över bilden till datorn för att få den tillbaka till telefonen.
Och här är den i telefonen, färdig att skickas. Hoppas han går på det!
Mer i Tutorials
Snygg reflektion i Photoshop
Fixa snyggare skuggor i Photoshop
Skapa reflektioner av texter i Photoshop
Fejka din semester fr dina vnner via MMS
Anvnd ImageMagick fr dynamiska bild
Grnssnitt fr mp3spelare
Dynamiska argument till PHP funktioner
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip