FBI beställer datorsystem
2007-06-18 -
352
Jag undrar vad som står på ordersedeln när FBI beställer datorsystem, ska man tro amerikanska filmer så gäller ju en del grundreglar i alla fall:
1. Lösenord
Lösenord ska vara korta, och helst bestå av tangenter som sitter nära varandra på tangentbordet, som till exempel "hjkl" eller "uio" så vem som helst kan snabbt stega fram till en terminal och lite avspänt nästan bara slänga sina händer på tangentbordet för att skriva in sitt lösenord.
2. Säkerhetslås
Säkerhetslåsen ska vara så tuffa som möjligt, till exempel hornhinneavläsning, urinprov eller andedräktsanalysator. Fingeravtryck och koder är ju helt ute. Men det får inte vara ett oknäckbart system för nån som är så pass stygg att han sliter ut vaktens öga för att komma in (lyfta huvudet går ju inte, inte samma effekt). Det ska alltså inte finnas ett backupsystem.
3. Den hemliga terminalen
Den där supermegaduperviktiga terminal som bara en levande människa har tillgång till och kan koden till ska självklart stå i ett rum som är lätt åtkommet via fläktsystemet.
4. Databasen
Den grymt hemliga och avancerade supermegadatabasen över alla kriminella och allt som har med dem att göra skall givetvis användas via en webbläsare.
5. Lösenord igen
Alla lösenord måste vara så pass lätta att gissa så det bara krävs högst tre försök för att knäcka dem.
6. Virus i datorn
När ett virus tar sig in i datorn skall detta visas genom att allt på skärmen "smälter" ner och försvinner.
7. Radering av data
När man raderar en post i databasen så skall den suddas ut med effekten av att pixlarna i foton på personen blir större och större och till slut försvinner bilden.
8. Animationer
Oavsett vad man gör på datasystemet, även om man bara läser sin mail, så ska saker blippa och röra på sig, rotera runt en Z-axel och låta Swosch-swosch.
9. Prata
Datorn skall självklart både kunna lyssna, förstå och prata perfekt engelska med en kvinnoröst. Speciellt nedräkningar. Datorn ska heta "Computer" och skall tilltalas på det viset också.
10. Tangentbordsblipp
Tangentbordet bör också pipa till för varje gång man trycker på en tangent, så man vet att man har tryckt.
11. Skrivhastighet
Oavsett hur bra personen är på att skriva på tangentbordet, så ska kommandona flyta på i en jämn ström på skärmen. Faktum är att dom ska flöda på i samma takt oavsett i vilken takt personen skriver på tangentbordet. Även om denne tar en paus.
12. Sporadiska knappar
På ett datorbord, med switchar högt och lågt och knappar likaså, så ska det inte spela någon som helst roll vilken ordning man trycker på dem, det ska alltid bli rätt.
13. Reflektion
Bildskärmen ska inte vara en vanlig skärm. Den ska ha inbyggd projektor och projicera bilden i användarens ansikte.
14. Fel lösenord
Om man slår in fel lösenord så ska ett alarm gå, lampor ska blinka, säkerhetsgrindar ska fällas ned, nervgas ska släppas ut.
15. Felmeddelanden
När chefen för företaget inte längre kan logga in på sin terminal så ska datorn säga "Access denied" med en lugn kvinnoröst och ingen mer information. När chefen sedan försöker om och om igen när hans liv hotas så skall datorn, när den slutligen släpper in chefen, säga "Access granted". Men datorn ska INTE säga "Access granted" om den inte upprepade gånger sagt "Access denied" innan.
16. Virtuell värld
När personen går in i den virtuella världen ska allting vara uppbyggt av datoranimationer av skiftande kvalitet, men ansiktet på personen (som denne för övrigt inte ser) ska vara av videokvalitet.
17. Datorproblem
När en dator går sönder ska det spraka högljutt om den och gnistor ska flyga högt och lågt som om man kör en motorsåg mot ett plåttak.
18. Effektivitet
Allt ska ta tid, om man ska kopiera över en fil, oavsett hur stor den är, så ska det alltid ta pinsamt lång tid, och en animation ska visa hur långsamt det går och hur nära det är att personen inte kommer att hinna. Dock så ska man hinna ta en säkerhetskopia snabbt när man är klar med första kopieringen.
19. Intrång
Om någon gör intrång i datorn så ska man kunna se personen på en skärm och se vart han gör intrång i datasystemet, och sedan ska man också kunna skydda sig genom att skicka ett "vaktprogram" till samma ställe som boven och sedan göra slut på honom i sann Pac-Man anda. Joystick ingår.
20. Söka i databasen
Om man har en del uppgifter på en person och ska finna denne i den stora tuffa databasen som dom har så tar det ett par timmar att söka, och hela datorsystemet är låst under tiden.
21. Skicka uppgifter
Alla uppgifter som finns i datorerna går att skicka till agenters PDA:er, mobiltelefoner, bildator eller armbandsur. Det går på ungefär en sekund (trots att det tar en kvart att bränna på en CD).
Mer i Webblog
CSS eller tabeller
Aktiebolag
Jack Bauer
FBI bestller datorsystem
Apple vs Europa
Fjrrkontrollsdjungeln
Solnedgng
Två månader med Keto
Spelbord v3
Mechanical Age map
More shading and water
Första månaden med Keto
Keto
Fotosession: Tabitha
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip