Köpa film
2014-10-27 - film, hobbit, lord of the rings
0
bluray
Alla som känner mig vet att jag har ett stort filmbibliotek med hundratals DVD:er och en hel drös med Bluray-filmer, men det här med att köpa film har ju förändrats en hel del de senaste åren.
Screenshot2014-10-27202320
På tisdag nästa vecka så släpps The Hobbit: The Desolation of Smaug, Extended Edition på Bluray, men den finns redan att köpa på iTunes Store, så fördel Internet helt klart.
Men är detta framtiden då? Att köpa film via nätet, eller streama det via nätet? Streaming-tjänster kommer inte ha den här filmen på bra länge, så vill man se filmen när den kommer så är det köpa som gäller.
Eller ladda ned illegalt, och jag är inte helt oskyldig när det gäller den biten heller. Men samtidigt så har jag faktiskt råd att köpa film jag vill äga, så varför ladda ned den från någon torrentsite? Ja, det är ju egentligen av samma anledning som att jag väljer att köpa den på iTunes i stället för att vänta tills på tisdag, för att se filmerna så tidigt som möjligt. Och det är ju där problemet kommer in för filmstudios - så länge man får vänta på den lagliga kanalen så kommer den olagliga kanalen alltid vara attraktiv. Och då menar jag inte filmer som någon har spelat in med en videokamera inne i salongen, folk som laddar ned sådant skräp kan man aldrig påverka.
Nej, jag menar 1080p-filmer i perfekt kvalitet veckor och ibland månader innan man kan få tag på det i iTunes Store eller liknande. Det blir ju ohållbart. När jag väl laddar ned något så är det alltid med förbehållningen att jag kommer köpa filmen när den blir tillgänglig, men jag ska ju inte sticka under stol med att jag laddat ned filmer jag i förväg vetat att jag aldrig kommer köpa för filmen är helt enkelt inte tillräckligt bra.
Men i slutändan så är jag en "köpare", jag gillar att ha filmer i filmhyllan, men om jag nu köper filmen via iTunes Store så står den ju inte i filmhyllan! Den ligger på hårddisken och tar plats i stället. Visst har jag en 12TB NAS-disk att lägga filmerna på förstås, men det är ju ändå inte samma känsla av att "ha" filmen. Och då har ju ändå iTunes Store fixat det där med etxramaterial och Desolation of Smaug kommer med hela nio timmar extramaterial, 1080p-version av filmen och allt för 169 kronor, jämfört med 299 kronor i handeln. Svårt att se problemet nu.
Så nu är det bara att boka en tretimmars filmkväll här framöver!
Mer i Webblog
Rrigt med foton p iOS och OSX Clickbaits  du kommer aldrig kunna gissa vad som hnde sen Palomino Blackwing 602 Kpa film Sony A7s Video Shot Using Only Moonlight Dodge Charger 2015 SRT Hellcat Aperture vs Lightroom part 4 Definition vs Clarity
Nyckelord: film, hobbit eller lord of the rings
Moriabakgrund Eye of Smaug Kpa film Vrsta med The Hobbit Food Inc Aragorn The Amazing SpiderMan