Sony A7
2014-06-07 - sony a7
0
DSC02156
Som jag skrev tidigare så kunde jag inte låta bli att skaffa mig en Sony A7. Jag kommer sälja min RX1:a och förmodligen tjäna en liten slant på det. Jag har haft A7:an en stund nu och är supernöjd.
DSC_2194
Som ni ser så är den något större än RX1:an men fortfarande en väldigt kompakt kamera.
DSC_2192
Jag införskaffade mig också en glugg, som är en 35mm/f2.8, vilket med andra ord inte är lika ljusstark som den fasta 35mm/f2 som sitter på RX1:an men fortfarande en väldigt bra glugg. Jag kommer med allra största sannolikhet införskaffa mig 50mm/f1.8-objektivet med, speciellt då den fått vansinnigt bra betyg överallt.
DSC02159
Givetvis så är ju Sony A7:an perfekt för att använda adapter på och därmed få tillgång till alla Nikongluggar jag har. Delvis därför jag bytte upp mig. Här är den adapter jag införskaffade mig, den kommer med en bländarring så man kan använda moderna G-objektiv från Nikon som saknar bländarring på objektivet.
DSC02160
Här är det fantastiska Nikon 85mm/1.4G monterad.
DSC02161
Och jag har ju även en Nikon till Sekor-adapter, så med den ovanpå Nikon-adaptern så kan jag montera mina fantastiska Sekor-objektiv, här är Sekor 35mm/3.5.
DSC_2197
Med dessa objektiv så är ju alla fokusering manuall så klart, men Sony har länge haft så kallad "focus peaking" som färgmarkerar vilka delar i bilden som är i fokus, så det är både enkelt och snabbt att fokusera. Dock använder jag hellre den så kallade "MF assist"-funktionen, som helt enkelt zoomar in bilden i sökaren så man ser exakt vart fokus hamnar. Mycket smidigt!
Jag har länge varit mycket tveksam till elektroniska sökare, men den som sitter i A7:an är i världsklass och det är sällan jag känner att jag får sämre översikt jämfört med en optisk, speciellt vid manuell fokus.
RX1:an är fortfatrande mindre, och för "liten kamera att ha med" så är den oslagbar vad gäller storlek och kvalitet. Men A7:an är så mångsidig och flexibel så jag har inga problem med att stå ut med den lilla extra storleken.
Bilder från kameran kommer snart!
Mer i Webblog
Visitkort fr foto Monstret r hr Nikon 50mmf12 Sony A7 Mac Pro Dags fr glasgon Nikon 135mm f2 DC
Nyckelord: sony a7
Sony A7R II Nikon Df  ny leksak Sony A7 Kamerajonglering