Kamerajonglering
Det är inte alltid lätt att nöja sig med de prylar man har
I min "kameraarsenal" så finner vi en Nikon D4, en Nikon D800E och en Sony RX1R. Alla tre är fantastiska kameror på alla sätt och vis, men bra kan alltid bli bättre, eller?
NikonDF

Nikon DF

Som jag skrev om förut så har Nikon släppt en retrokamera som heter Nikon DF, och det är i grund och botten exakt samma kamera som Nikon D4, samma upplösning, samma sensor, samma CPU och samma ljuskänslighet. Den saknar möjligheten att spela in video, men är å andra sidan mycket mindre och mycket lättare än sin storebror. Och mycket billigare. Jag funderar på om jag borde sälja min D4:a och i stället köpa en DF, för att komma åt de saker med DF:en som jag gillar. Min D800E är en fantastisk kamera jag inte vill göra mig av med, men den har 36MP upplösning mot D4:ans 16MP, och 16MP räcker gott till 90% av alla foton man tar, och är helt klart behändigare att hantera.
nikond4-vs-nikondf
Som ni ser så är storleksskillnaden rätt så påfallande. Och D4:ans storlek är inte alltid en nackdel, ett vertikalgrepp underlättar mycket fotografering, speciellt porträttfoto. I dagsläget finns det inget vertikalgrepp till DF.
Sony-A7

Sony A7

Jag köpte mig en Sony RX1R för en tid sedan och är sjukt nöjd med den, speciellt som resekamera. Världens minsta fullformatskamera fortfarande, och sjukt behändig. Men strax därefter (som alltid) så släpptes Sony A7, som är världens näst minsta fullformatskamera, och den har utbytbara objektiv! Typiskt!
SonyA7vsRX1
Sony RX1R till vänster, A7 till höger
Storleksmässigt är det inte så väldigt stor skillnad mellan kamerorna, speciellt när man har på den elektroniska sökaren på RX1:an, vilket jag har. Den är inbyggd i Sony A7. En annan fördel med A7:an förutom objektiven är att den har en mycket snabbare och mer responsiv fokusering, samt ett tumhjul både fram och bak (något jag saknat på RX1:an). Så även här funderar jag på att sälja RX1:an och skaffa mig en A7:a.
Jakten på den perfekta kameraväskan fortsätter!
Mer i Webblog
Dags fr glasgon Nikon 135mm f2 DC Min nsta Dodge Kamerajonglering 2015 Dodge Charger Fanreklam fr Tesla Model S Ny version av Flickrappen
Nyckelord: kamera, nikond df, nikon d4, nikon d800e, sony rx1r eller sony a7
Sony A7R II Nikon Df  ny leksak Sony A7 Kamerajonglering Den perfekta semesterkameran Nikon DF Sony DSCRX1R