Den perfekta semesterkameran?
Snart åker vi till USA i två veckor och ska gå på Disney World och resa till Tampa Bay och allt vad man nu kan göra i Florida som är värt att göra, och som man hinner göra på två veckor.
Senast vi var där så valde jag att inte ta med min "stora" kamera, vilket då var en Nikon D3s, utan vi tog med Tinas Nikon D80. D80:an är en mycket bra kamera, men den har några år på nacken och är inget vidare att ta kort med när ljuset inte räcker till ordentligt. Nu är det ju ljust och fint i Florida för det mesta, men kvällstid och även inomhus så märkte man snabbt att det fanns en hel del svagheter med det valet.
Sedan är ju D80:an ändå rätt så stor, även om den är bra mycket mindre än D3s:en och min nuvarande D4:a.
Så vad blir det för kamera den här gången då? Ja, jag lär väl inte klara mig utan en ordentlig systemkamera, så jag kommer ta med mig min D800E som är aningens större än D80 men också en sjukt bra kamera. Men den är ingen kamera jag känner för att bära med mig inne på nöjesparkerna, så utöver D800:an så tar jag givetvis med mig den nya lilla Sony RX1R som jag skrev om här. Den är väldigt liten och smidigt samtidigt som det är en fullformatskamera med bra ISO-känslighet. Faktum är att alla foton här är tagna med den, så det är onekligen en väldigt kapabel liten kamera, så jag har stora förhoppningar om den!
sonyrx1
Den har en fast 35mm-lins vilket helt klart kommer vara begränsande i vissa fall, vilket är varför jag tar med mig en systemkamera också. Men inne i parkerna tror jag den räcker finfint!
Så, då har jag med mig en systemkamera också, men vilka objektiv borde jag bära med mig? Min fasta 50mm-glugg är ju ett måste, vilket är den lins jag använder allra mest oavsett tillfälle i stort sett. Den är alltid med. Sedan tänkte jag mig allround-zoomen Nikkor 24-120/4 som ger bra ljusstyrka över hela brännvidden, men jag lutar åt att kanske ta med mig min 24-70/2.8 lins med, så då kanske det är lite onödigt att ta med två zoomlinser som liksom överlappar? Men om jag har med mig 24-70/2.8 så borde jag kanske ha med mig 70-200/28 med och då blir det helt plötsligt mycket tyngre i kameraväskan. Jag kanske får nöja mig med 50/1.4 + 24-120/4 helt enkelt? Värsta jag vet är att stå där och önska att jag hade tagit med mig mer!
Mer i Webblog
2015 Dodge Charger Fanreklam fr Tesla Model S Ny version av Flickrappen Den perfekta semesterkameran Min Petzval r p vg EverDock Bygger ut studion
Nyckelord: sony rx1r, nikon d4, nikon d800e, semester, linser eller objektiv
Petzval 58 Bokeh Control Art Lens Mitakon 50mm f095 Kamerajonglering Den perfekta semesterkameran Nikkor 80400 fotbollsbilder Sony DSCRX1R Nikon lanserar D4