Wacom Cintiq Companion: Världens bästa Windows-tablet
2013-11-25 - wacom, wacom cintiq
0
wacom-cintiq-companion-3qtr
Så, nu har jag haft min Wacom Cintiq Companion i två veckor så jag tänkte att det var dags att jag skrev lite om den. Första frågan är väl - vad tycker jag om den? Kan bara säga en sak - jag älskar den! Den är precis det jag alltid velat ha. Och ända sedan Android-plattor började poppa upp så har jag tyckt att Wacom själva borde göra en ordentlig tablet, men när Windows 8 blev verklighet så var ju det bara så mycket bättre - en tablet med hela Windows på, så man kan köra vilket Windowsprogram som helst, som Photoshop eller Corel Painter! Vilken dröm!
IMG_2206
Visst, visst, den skulle ju helst ha kört OSX, men jag kan stå ut med Windows eftersom förtjänsten är så enorm! Det är en 13 tums Windows 8-platta med 8 GB minne och en riktigt snabb i7-processor. Jag valde 256GB SSD-disk och kommer säkerligen klara mig fint med det bra länge. Med det minnet och den processorn så håller den måttet med det mesta. Enorma photoshopfiler med massor av lager fungerar hur bra som helst.
Visst, man får bara en 4-5 timmars batteritid, men längre än så sitter jag inte och ritar/skissar utan att ladda mellan, så det stör mig inte det minsta. Och man kan lägga den i batterisparläge om man vill använda den lite mer sparsamt, men då hänger inte Photoshop med riktigt i svängarna.
Det följer med ett ställ till den som gör att man kan ha den i lite olika vinklar för att arbeta med den, samt en stylus som givetvis stöder fulla 2048 nivåer av tryckkänslighet och full "tilt", det vill säga att den känner av att man lutar pennan och åt vilket håll. Det fungerar perfekt, men tryckningen är lite"off" i hörnen. Man ser ju markören hela tiden så det är inget problem, men även efter kalibrering så är det inte helt hundra. Men värsta är nog ändå sov/vakna-knappen som sitter nere i högra hörnet på den! SÅ så fort man ska ta tag i plattan och kanske skifta den lite i knät till exempel så kommer man åt den där himla knappen! Suck!
IMG_2221
Skiss...
IMG_2224
...till färdig teckning ritat med plattan i knät i vardagsrummet. Underbart!
Men det är relativt små problem för det man får för dem. Visst, det är en ruskigt dyr platta, men om man skissar och ritar mycket och redan har en Wacom Cintiq så är den här ett fantastiskt komplement om man har råd. Med dropbox så synkar mina "kreativa" mappar automatiskt så jag har tillgång till allt överallt. Riktigt smidigt!
Mer i Webblog
Min Petzval r p vg EverDock Bygger ut studion Wacom Cintiq Companion Vrldens bsta Windowstablet Monty Python terfrenas Vrsta med The Hobbit Remee  fr lucida drmmar
Nyckelord: wacom eller wacom cintiq
Min vackra fru Wacom Cintiq Companion Moddad Wacom Cintiq Wacom Inkling Wacom Cintiq