Remee - för lucida drömmar
Blue_Single_Layers_highnose-446x250
Jag skrev om lucida drömmar för hela tretton år sedan då det var lite nytt för mig, men jag hade haft min första lucida dröm. Läs den texten lite snabbt om ni inte vet vad lucida drömmar är.
Sedan dess har jag sporadiskt haft brottstycken av lucida drömmar man inte direkt jobbat på att få fler. Men för ett par veckor sedan så såg jag ett nytt projekt på Kickstarter för att hjälpa folk att få lucida drömmar som hette "Luci", som skulle vara ett pannband som mäter hjärnfrekvensen och använder ljudsignaler för att "väcka" personen i drömmen. Alltså, inte väcka på riktigt, utan göra dig medveten om att du drömmer, i din dröm.
5up_header_highnose4
Tyvärr så stängde dom ned det projektet idag för att många hade påpekat att det förmodligen var ett svindleri, dom hade ingen prototyp, inga bilder, och de bilder dom hade var photoshoppade. Jättesynd att det inte var på riktigt! Men det har funnits andra sådana här hjälpmedel genom åren, och det är fler som vill tillverka dessa, den här kampanjen fick mig uppmärksam på ett äldre Kickstarter-projekt som heter Remee som blev finansierat och klart för ett år sedan, vilket är en produkt som ser ut som en nattmask egentligen. Inuti har den sex dioder som lyser i förutbestämda mönster för att hjälpa dig att veta att du drömmer.
Eftersom jag hade gått in som "backer" på LUCI-projektet som visade sig vara fejk för hela $175 så var kostanden för en Remee ($95) rätt så överkomligt.
Kommer den fungera? Jag vet inte, men jag vill väldigt gärna prova, och bara att ha den gör mig säkerligen mer fokuserad på att fortsätta upptäcka de här möjligheterna.
Mer i Webblog
Wacom Cintiq Companion Vrldens bsta Windowstablet Monty Python terfrenas Vrsta med The Hobbit Remee  fr lucida drmmar Wacom Cintiq Companion Nikon DF Mac Pro
Nyckelord: drömmar, lucida drömmar eller sömn
Att leva det liv man vill leva Flerfassomnambulist Flerfassmn tredje ronden Knockout Flerfassmn frsta dygnet Flerfassmn frsta natten