Wacom Cintiq Companion
2013-11-08 - wacom, wacom cintiq
0
feature-2
Jag kunde inte hålla mig längre och har nu beställt en Wacom Cintiq Companion.
Så, vad är det då? Jo, kort och gott så är det den första ordentliga Windows 8-plattan. Den kommer med 512GB SSD och 8GB RAM och en i7-processor. Den är hela 13" stor "tablet" med en 1080p-skärm (visst, inte så högupplöst som iPad, men det får duga).
Batteritiden är inte imponerande, tyvärr, men det här är en fullfjädrad Wacom Cintiq, vilket betyder att den har fullt stöd för Wacom's pennor med hela 2048 nivåer av tryckkänslighet samt att den känner av tilt - om man lutar pennan. Jag köpte min första Cintiq för 10 år sedan.
wacom-cintiq-companion-3qtr
Sedan kör den ju givetvis Windows 8, vilket är ok med mig. Dom säljer en Wacom Cintiq Hybrid som är en annan liknande produkt som är ännu smartare - den fungerar som en extern skärm till din dator, precis som Cinntiq alltid gjort, men när man kopplar från den så är den en batteridriven Androidplatta.
Men jag har ingen användning för en Androidplatta och Den har också långsammare Atom-processor. Jag kör i dagsläget en Surface Pro som har en stylus med Wacom-teknologi, men den är på tok för långsam för att smidigt köra till exempel Painter på. De flesta som testat Wacom Conpanion tycker den är helt fantastisk. Och den har kontroller/knappar bredvid skärmen som man kan ställa in att göra olika saker, vilket saknas på Surface som i stort sett kräver ett tangentbord för att fungera fint.
Så nu väntar jag med spänning!
Mer i Webblog
Monty Python terfrenas Vrsta med The Hobbit Remee  fr lucida drmmar Wacom Cintiq Companion Nikon DF Mac Pro Hemlig fdelsedag
Nyckelord: wacom eller wacom cintiq
Wacom Cintiq Companion Vrldens bsta Windowstablet Min vackra fru Wacom Cintiq Companion Moddad Wacom Cintiq Wacom Inkling Wacom Cintiq