Petzval Porträttlins
2013-07-26 - foto, petzval, retro
0
ScreenShot2013-07-26at095950
Original från 1870
För första gången så är jag med och stöder ett Kickstartprojekt med $440, det gäller ett projekt att återskapa den klassiska och legendariska petzval-linsen för moderna kameror.
6x6_26
Notera hur bubblorna liksom får en roterad effekt i oskärpan
6790080912_ffa8a0e9fd_b
En originallins monterad på en storformatskamera
Petzvallinsen var unik på sitt sätt att hantera oskärpa, som fick en intressant roterad effekt som är svårt att skapa i efterhand i datorn till exempel. Linsen var också väldigt skarp i mitten vilket gjorde att den var en mycket bra porträttlins. Linsen togs fram av Joseph Petzval rutn 1840 så det finns få original kvar som är i bra skick. Originallinsen var givetvis till storformatskameror men det här projektet kommer ta fram linser för 35mm-kameror och då med fördel om man har en fullformat-kamera, vilket ju jag har
Så jag bestämde mig för att stödja detta och gick in med en slant. Leverans ska ske någon gång i Februari tror dom, så jag väntar spänt!
lenses
hp700_product_1_media_gallery
Diana, legend bland lomo-fotografer
Den tillverkas, som originalet, i mässing av Lomography, företaget mest känt för att ha återskapat kameran Diana. Lomografi är en typ av fotografi som kommer från just sådana kamorer med lägre kvalitet, kallad plastkameror eller leksakskameror. Men många sådana kamorer skapar en hel del intressanta resultat.
cameras
Petzvallinsen ska inte vara billig eller lågkvalitet enligt dem dock, utan ska hålla samma standard som originalet. Jag kan knappt vänta!
Mer i Webblog
Trap Focus med manuell lins Wista Field DX45 Sony DSCRX1R Petzval Portrttlins Plastidip Biltrff Avgassystemet klart
Nyckelord: foto, petzval eller retro
Petzval Min Petzval r p vg Nikkor 80400 fotbollsbilder Petzval Portrttlins Anvnd aldrig den inbyggda blixten Svante och Doris IRkonvertering av kamera