Första rullen avklarad!
Mamiya-645
Nu har jag fotat mina första rullar med min Mamiya 645 PRO TL och har slagit in dem i aluminiumfolie för att skydda dem mot ljuset så effektivt som möjligt tills jag kan lämna in dem.
Väldigt spännande att fotografera med den här kameran! Inte minst för att man blir hoppfull inför resultatet och ser fram emot tills dom har framkallats.
scanner
Jag ska lämna in dem på Lindqvist Fotolab i nästa vecka, sedan har jag beställt en Epson V750 Pro scanner på rekommendation från en foto-diskussionsgrupp. Enligt uppgift så är det Nikons 9000-serie som är den absolut bästa scanner-lösningen för mellanformat (eller film över huvud taget) och ska ge exceptionell kvalitet. Det är en dedikerad filmscanner, medan Epson som jag beställt är en flatbäddsscanner med filmhållare för 35mm, dia och 120-film. Jag får återkomma vad gäller kvaliteten på scanner helt enkelt, den borde komma nu i veckan.
Så ska jag alltså lämna in filmrullarna med, och dom lär ju bli framkallade i veckan med, så i slutet av veckan borde jag ha lite resultat och visa upp, så länge det inte gått käpprätt åt skogen så klart, man vet ju aldrig.
Det svåraste är helt klart fokuseringen. Jag är bortskämd med autofokus, speciellt på en del av mina riktigt snabba objektiv som min 85mm 1.4G. Annars så har den en inbyggd ljusmätare så den föreslår slutarhastigheter själv, men att fokusera, välja slutare och ta ett kort tar helt klart bra mycket längre tid än med min Nikon, men det är ju lite av tjusningen också. Väldigt svårt att ta kort på treåriga barn märkte jag snabbt. Och en del kort vet jag är ofokuserade och säkert över eller underexponerade.
Mer i Webblog
Sigges ga Leia vampyren Teneriffa Frsta rullen avklarad Vattengympa Avslappnad i latex Tina i skuggorna
Nyckelord: mamiya, mamiya 645 pro tl, mellanformat, medium format, analog eller 120-film
Leica M6 i guld Bilderna framkallade Frsta rullen avklarad Mellanformatskamera