Blockad av Facebook!
2012-04-18 - facebook, dagbok.nu, atlas
0
facebook
Jag fixade domänen "dagbok.nu" för en stund sedan och hade som tanke att göra en liten bloggsida för folk. Inte för att det är brist på sådana men min förhoppning var att göra det lite bättre helt enkelt.
Men när jag ska skapa en Facebook-app för sidan (så man till exempel kan logga in via Facebook) så blir det fel. Den klagar på att domänen "dagbok.nu" är felaktig, se bilden nedan.
ScreenShot2012-04-18at091422
Så vad är då felet? Facebook har en trevlig funktion för utvecklare där man kan se resultatet från deras URL-scraper - det vill säga den funktion dom använder när du skriver en länk i en statusuppdatering och dom laddar en bild från den länken till exempel.
ScreenShot2012-04-18at091842
Och den funktionen returnerar "Error parsing input URL, no data was scraped", men varför?
ScreenShot2012-04-18at091919
Om jag använder min hemsidesadress så funkar det ju helt utmärkt bra. Så det är något i scrapern. Och Om jag kollar exakt vilket data som Facebook får när dom scrape:ar länken så står det bara "Document contains no data"
dagboknu
Och om jag skriver något i min status om dagbok nu så får jag bara tillbaka "no title" på scrapern.
Så jag har helt klart felsökt det här problemet så långt jag kan, och vad nu? Hur hittar jag rätt person att fråga om detta? Facebook använder Stack Overflow för deras utvecklare men det är ju utvecklare sinsemellan, inte så mycket Facebook-folk där så vitt jag vet. Så jag står här med en domän jag inte kan använda Facebook till och vet inte varför! Jobbig sits!
Och om jag byter URL till dagbok.sandman.net som då pekar på exakt samma innehåll så kan Facebook scrape:a den helt ok, så det är domänen, inte själva innehållet på sidan, som är problemet. Men hur ska jag lösa det?
Mer i Webblog
Penveu Moddad Wacom Cintiq Nostalgiskt Blockad av Facebook BBEdit 20 r Wrath of the Titans 8 kg
Nyckelord: facebook, dagbok.nu eller atlas
Jullda frn Glesys Atlas har std fr Retinagrafik Atlasapp Blockad av Facebook Microbloggning och bloggning kan det fungera tillsammans Vad r klockan CSSruta igen nu med skugga