Canon 1DX
2011-10-20 - foto, canon, nikon
0
EOS-1D_X_3
Canon har nu annonserat sin nästa värstingkamera, EOS 1DX. Det är deras fullformat-kamera som ska slåss mot nuvarande herren på täppan, vilket är Nikons D3S och D3X. Jag har själv Nikon D3S och är sjukt nöjd med den.
Det är än så länge bara siffror, jag är lite spänd på att se DPReview testa den och se lite provbilder. Nikon D3S har ISO-känslighet som är helt underbar, den går från 200-12800 (100-102400 med boost) medan 1DX:en går från imponerande 100 till 51200, vilket blir från 50 upp till otroliga 204800 med boost. Allt med boost i högre ISO-tal sker med mjukvara och grynigheten lär vara fenomenalt hög, så man bör jämföra sensorns faktiska känslighet snarare än boosten.
Den otroligt höga ISO på Nikon är en anledning till varför jag älskar den, så det ska bli väldigt intressant att se jämförelser där. Jag har aldrig gillat Canon, deras menyer och knappar är bråkiga med mig - vilket ju givetvis är en vanesak. Canon har ju lyckats väldigt bra i prosumer-fältet med 5D och 7D, men i profältet har dom haft problem med sensorstorlek, autofokus och mycket annat. Vi får se om den här kameran kan vinna tillbaka lite förtroende, för objektivutbudet till Canon är mycket trevligt.
Bra jobbat, Canon!
Mer i Webblog
iPod nano p steroider Vrldens dyraste fotografi Nyheter vs Ondigt skit Canon 1DX Eld i fingertopparna Priest Naken flicka bakifrn
Nyckelord: foto, canon eller nikon
Nikon lanserar D4 Nikon D4 Min kamerautrustning Canon 1DX Fotosession Johannas mage Fotosession Arvid Macro