Priest
2011-10-01 -
0
1223
Så det var fredag och filmkväll men vi hade ingen ny spännande film att kolla på. Efter lite väljande fram och tillbaka så valde vi till slut Priest. Vi hade kollat på trailern och utgick från att den inte skulle vara något vidare. Monster som kallas "vampyrer" och "präster" som slåss mot dem som värsta ninjorna. Så vi satte på den med vetskapen att den skulle suga men va tusan.
Men vi blev våda två positivt överraskade! Fotot är fantastiskt, scenografin var helt sjukt bra. Skådespelarna var till och med riktigt bra. Huvudpersonen spelas av Paul Bettany från DaVinci-koden (albinon), och skurken spelas av Karl Urban som jag gillar skarpt.
Framförallt så var manuset riktigt bra. Visst, det är en dystopisk framtidsvision med monster och en kyrkstat där alla lever i slutna städer där kyrkan bestämmer. Men karaktärerna är riktigt bra skrivna och trots att det är en inledande förklaring om det stora kriget mot "vampyrerna" där prästerna var de viktiga krigarna så får man annars veta väldigt lite om omständigheterna i den här verklighten. Jag gillar när saker som är helt främmande för publiken tas för givet av alla karaktärerna i filmen, och man får pussla ihop vissa saker själv. Det hanteras riktigt bra i Priest.
Och sen anser jag ju att dom inte skulle kalla dem "vampyrer" och kanske till och med skulle ha slopat hela prästgrejen med. Monster finns och människor med väldigt unika stridskunskaper slåss mot dem. Sen slutar det med en "vi vill göra en uppföljare" vilket känns lite krystat. Men allt det till trots så var det helt klart en sevärd film!
Mer i Webblog
Nyheter vs Ondigt skit Canon 1DX Eld i fingertopparna Priest Naken flicka bakifrn Macbook Pro och dubbla skrmar Indiana Jones hatt