Macbook Pro och dubbla skärmar
2011-09-20 -
0
Jag har funderat på att skaffa ny dator på jobbet en bra stund, och det har väl mestadels lutat mot en iMac, men nu i veckan insåg jag en grej. De senaste modellerna av Macbook Pro har thunderbolt och därmed stöder daisy chaining med monitorer. Alltså, du kan koppla in en extern skärm till laptoppen, och sen kopplar du in en till skärm i den skärmen så får du två externa skärmar (plus den inbyggda faktiskt). Riktigt fränt!
overview_hero2
Och de senaste 15-tummarna kan man få med 2,3Ghz i7, 8GB minne och 512GB SSD-disk, så prestanda finns det gott om.
Jag har slutat använda min laptop nästan helt, speciellt efter att jag skaffade min iPad. Men det är något lockande med att ha en dator med allt på, så man slipper hålla koll på vilken dator man har vissa filer på. Visserligen funkar Dropbox bra i det avseendet, men det är ändå vissa saker som hamnar på Desktoppen på arbetsdatorn av någon anledning.
Det blir ju dock en avsevärd investering med tanke på att jag måste köpa två nya skärmar till jobbet och en ny hemma att koppla in datorn till. Jag har ju en iMac hemma som jag helt plötsligt inte har användning för längre. Tina har ju egen laptop som hon kan använda för synkning och sådant.
En smidig grej med Thunderbolt är ju att på både hemma och på jobbet kan ha externa hårddiskar som bara syns på vardera stället. På så sätt så har jag inte med mig alla GB med hemvideo som jag har hemma, eller stora sparade jobbfiler hem.
Värt att fundera på i alla fall, eller hur?
Mer i Webblog
Eld i fingertopparna Priest Naken flicka bakifrn Macbook Pro och dubbla skrmar Indiana Jones hatt ntligen hittat ett nytt headset Favoritpennor