Tina i tusch
_DSC3942
Jag blev inspirerad efter att ha upptäckt Maria Björnbom-Öberg som har en blogg där hon lägger ut tuschteckningar och lite av varje. Hon har även en hemsida som fungerar lite mer som portfolio antar jag.
Hon är i alla fall sjukt sjukt duktig och målar porträtt med inget annat än Tria Markers och ProMarkers (och lite vita gel-tuschpennor). Hon har även gjort en hel del timelapse-filmer på när hon tecknar porträtten, min favorit är denna på hennes porträtt av Foki, originalbilden kan hittas här.
Jag är inte lika duktig som henne, men när jag får för mig något så vill jag ju ändå testa. Jag har ju gjort en hel del med ProMarkers förut så jag har ju en hel del hemma så jag satte igång genast. Och detta blev alltså resultatet. Den är helt tecknad med tuschpennor från Letraset, både ProMarkers och Tria Markers. Detta är alltså tuschpennor som inte är heltäckande utan man kan jobba fram lager på lager av färger. Sen har varje penna två (PM) eller tre (TM) spetsar för olika typer av färgläggning så det är ett väldigt mångsidigt system.
Jag är inte helt nöjd med resultatet. Tina ser betydligt surare på den här bilden jämfört med originalet. Och sen är jag så otroligt dålig på att rita hår så det är riktigt pinsamt. Det måste jag öva på. Men man kan lugnt säga att jag fick en lite uppenbarelse på hur man kan använda dessa pennor.
Jag är taggad att fortsätta öva, och min kära dotter har bett mig rita ett porträtt av henne nu, så vi får se!
Mer i Tusch
Vader Red Dead Redemption Naken svartvit flicka Tina i tusch Tuschteckning Tina och Jonas Tuschteckning Tina Fyra filmtavlor
Mer i Webblog
Nsta dator  en iMac Microbloggning och bloggning kan det fungera tillsammans En miljon trffar Tina i tusch Vita tuschpennor Star Wars The Force Unleashed II Alla helgons natt
Nyckelord: promarker, bokkei, tria markers, tusch, rita, tecknat, hår eller tina
Tre stadier av hst Cinderella Leia Tina i tusch Tuschteckning Emil Barnakvarell Kksharmoni