Objective-C!
2010-09-08 - mac, programmering
0
9780321566157large
Jag ska lära mig Objective-C! Det är åtminstone tanken. Jag har alltid sneglat på möjligheten att bygga trevliga Macprogram och på sistone även iPhone-appar förstås. Jag har köpt fyra stycken böcker i ämnet:
Som PHP-utvecklare så är det ju lite annorlunda upplägg på hur språket fungerar. Det krävs ju helt klart bra mycket mer kod för att göra samma sak kan man säga. Men det är inte dåligt i sig. Jag har inte kommit långt i första boken, men jag ansåg att det var bäst att börja i Mac-änden. Lära sig programmera för Maccen och sen kanske gå över till iPhone om det känns bra.
De idéer jag har är ett program till Maccen för att kombinera två bilder för att skapa en tredje. Mest för ikonjobb och liknande. Det finns ett lysande program för det som heter Can Combine Icons men det är inte kompatibelt med Snow Leopard (så bra).
Sen är jag intresserad av att göra en klient till projektrummet i Atlas som då skulle fungera som en delad Att Göra-lista (bland annat). Och det är ju något som även skulle kunna fungera på iPhone/iPad förstås.
Jag ska försöka skriva här om det är några framsteg!
Mer i Webblog
Lite buskage Jag vill resa Jag lskar Sushi ObjectiveC Gjuta betongunderlgg fr vrmeljus Att anvnda iMaccen som monitor fr en PC Anvnda frgspruta i stllet fr pensel eller roller
Nyckelord: mac eller programmering
Punycode Dashboard widget Atlasapp Nsta dator  en iMac ObjectiveC Microsoft startar propagandakupp mot Maccen Expos  Stickies Installera applikationer i Mac