Att använda iMaccen som monitor för en PC
2010-09-01 - imac, mac, spel, dvi
0
ATDP400
Som jag skrev om tidigare så ville jag försöka fixa en konverterare som gjorde att min PC's DVI-utgång kunde kopplas till iMaccens DisplayPort-ingång. Det är ju tyvärr så att en vanlig adapter inte fungerar åt det hållet.
Till slut så hittade jag den här konverteraren som gör precis detta. Den är specifikt framtagen just för Apples displayer och stöder DVI Dual Link så är med andra ord perfekt för en spel-PC.
En bonus var att konverteraren har en audio-in phonoingång för att koppla in ljudet från PCn så det går via DisplayPortkabeln till iMaccen, så när man har tryckt Command-F2 för att byta över till PC'n så är det ljudet från PC'n som hörs i iMaccens interna högtalare eller eventuella externa högtalare.
Det har fungerat helt utan problem hittills och jag är extremt nöjd!
Mer i Webblog
Jag lskar Sushi ObjectiveC Gjuta betongunderlgg fr vrmeljus Att anvnda iMaccen som monitor fr en PC Anvnda frgspruta i stllet fr pensel eller roller iMaccens mngsidighet Kanske dags att skaffa ny SpelPC
Nyckelord: imac, mac, spel, dvi eller displayport
Vattenkylning Nsta dator  en iMac Star Wars The Force Unleashed II Att anvnda iMaccen som monitor fr en PC Microsoft startar propagandakupp mot Maccen Darksiders Special Editionsjukan