Hur Apple dödar Nintendo och Sony på mobila marknaden
2010-06-20 - apple, ios, ipod, ipod touch
0
ipodtouch
Ok, lite klatschig rubrik kanske, och detta är helt anekdotiskt, men ändå. För några månader sedan så var vi på Kanarieöarna på en veckas semester. Underbar semester! Men tyvärr så blev vi bestulna. Någon tog sig in på hotellrummet och stal alla våra små mobila grejor förutom våra telefoner som vi hade med oss. Men det var två stycken Nintendo DS, två stycken Playstation Portable och två stycken iPod Nano.
Typiskt! Men det polisanmäldes på plats och alla papper fixades för försäkringsbolagen här hemma. Och när väl pengarna betalats ut så åkte jag till MediaMarkt för att återanskaffa det stulna. De pengar vi fick ut på försäkringen täckte givetvis inte att ersätta allt rakt av, men min tanke var att i stället för att barnen skulle få varsin ny iPod nano så skulle dom få varsin iPod touch. Och så köpte jag en Nintendo DS och en Playstation Portable istället för två av varje.
Nu är jag redo att sälja dom dock, för dom fylle ringen som helst funktion. Jag var redan tveksam till att återskaffa dem men valde ändå att göra det då vi har en hel del spel till dem. Men barnen sitter ju aldrig och spelar på dem, och varför skulle dom? iPod touch är trevligare, snabbare, har bättre skärm, och tiotusentals fler spel (även om en hel del är rätt dåliga - men det gäller ju tyvärr PSP och DS med)
Jag borde ju ha förutsett detta förstås, men jag kände väl något moraliskt i att inte använda försäkringspengarna till en massa annat än att återskaffa det vi blev bestulna på. Dåligt val.
Det finns förstås en hel del spellicenser som inte kommer komma till iOS så länge PSP och DS finns som plattformar, som till exempel Super Mario och God of War (skulle jag gissa på). Och jag tänker inte påstå att iPod touch har lika bra spelkontroller som de dedicerade enheterna, det vore löjligt. Att spela God of War på PSP funkar otroligt bra, och skulle inte alls vara samma sak på en iPod touch.
Men det finns gott om bra spel till iPod touch, och dom är bra mycket billigare! Till och med de spel som OCKSÅ finns i Playstation Store är billigare för iPod. Och med en iPad i familjen så har vi även spel för en större yta att leka med.
Så vem behöver DS och PSP?
Mer i Webblog
Semester
Real Taste Zero Chigurh
Vad r klockan
Hur Apple ddar Nintendo och Sony p mobila marknaden
Intressanta fakta om Vsters
My IPad wish list
Star Wars The Force Unleashed II
Nyckelord: apple, ios, ipod, ipod touch, nintendo, psp, playstation eller ds
iPod nano p steroider
Telias nya profil
iPhone 4
Hur Apple ddar Nintendo och Sony p mobila marknaden
iPad
Apple iPad
Apple AppStore
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok
Dodgen upplagd för försäljning
Gamingstol som kontorsstol
Sun and Stars
Barking up the wrong tree
Light at the end of the tunnel
Serveringsbricka
Regntunnor och grus
Pergola
Uppdatering av ikoner
Renoverat sidobord
Malin och Alex bröllop
Pizza på grillen
Myst linking book and Gehn's Inkwell
Utebord
Bord i biorummet
Mattsvart Dodge
Susann's gravidmage
Simson och Isi
Det blev en Volvo XC90
Ny bil?
Vardagsrumsbord
Altantak
Steven och Susann's bröllop
Trapprenovering
Semesterplanering

En sak jag saknat väldigt länge är en app på till exempel iPad där man kan lägga upp sina sommarplaner. Vi skriver ju givetvis upp i kalendern när vi tar semester, när det är skollov och liknande, men det trängs ju med en massa annat onödig information när man vill sätta sig ned och planera semester, ledighet, aktiviteter. Man vill gärna ha en sjysst översikt över bara det som ...
Paulig och Release Finans

Detta är helt galet. 2015 så skaffade vi en rätt så high end-espressomaskin till kontoret. En Thermoplan One. Företaget som levererade den heter Paulig och med dem skrev vi ett hyresavtal på maskinen.
Mother of Dragons
Maleficent
Bakbord
Extrabord till jul
Renoverat vardagsrumsbord
Nattduksbord
Crock Pot
PanPastel
Tron för Sigge
Road Trip Italien!
#inlineditbutton