MobileMe synkningen, hur det egentligen fungerar
2009-09-01 - mobileme, synk, iphone, ical
0
Ok, så det här med kalendrar och sådant är ju viktigt. Att man har koll på vad som händer i familjen eller på jobbet. I och med MobileMe/.Mac så har Macanvändare kunnat publicera sina kalendrar så andra kan prenumerera på dem. Innan iPhone så betydde det att jag hade Tinas kalender jämte min kalender i Maccen och kunde se hur hon jobbar och så. Jättesmidigt!
Sedan skaffade hon en iPod Touch och använde den för att redigera sin kalender och sedan fick hon synka den med sin mac för att jag skulle se ändringarna. Nu har hon en iPhone och ändringar synkas live. Men det är tyvärr inte så enkelt så dem låter. Här går jag igenom lite hur det var förut, hur jag trodde det var nu och hur det egentligen är nu.
old
Ok, så här var upplägget när hon hade sin iPod. Hon gjorde en ändringen i iPod:en och fick sen lov att synkronisera den med hennes dator som i sin tur lade upp kalendern på MobileMe där jag kunde ladda ned den till min iPhone och min Mac.
percieved
Men nu har hon en iPhone, då fungerar det väl så här? Hon redigerar sina events i antingen datorn eller iPhone och det synkas med MobileMe och jag får upp förändringarna direkt, eller hur?
real
Nej, tyvärr så är det inte så. Det är korrekt att iPhone synkar live med MobileMe, men att synka med MobileMe är inte samma sak som att publicera sin kalender, något endast iCal kan göra i dagsläget. Så för att hennes ändringar i iPhone ska kunna ses på min dator eller iPhone så måste det synkas till MobileMe, som i sin tur ska synkas ned till hennes dator som i sin tur ska uppdatera den publicerade kalendern. Med tanke på att hon har en laptop så är det ju inte så att den står och gör sådant här under dagen så jag ser inte ändringar förrän hon haft sin dator vaken tillräckligt länge för att den här synkningen ska ha ägt rum.
Detta är ju riktigt korkat upplägg, Apple. Att en kalender är publicerad borde ligga på MobileMe och uppdateras live.
Mer i Webblog
Verandan uppdatering Layoutmotor fr Atlas FragFX MobileMe synkningen hur det egentligen fungerar Inglorious Basterds Ny veranda p framsidan Spotify fr iPhone eller
Nyckelord: mobileme, synk, iphone eller ical
Apple iPad Apple AppStore Veckonummer och namnsdagar i din iPhone MobileMe synkningen hur det egentligen fungerar Google vs MobileMe Reklam i Spotify iPhone 3G