Nytt skrivbord
2009-07-29 - möbler, bygga, ikea
0
Vi har funderat på att möblera om i kontoret, skissat lite på olika sätt och försökt hitta ett sätt som fungerar. En grej är att få in ett nytt skrivbord som löper längs hela fönstersidan i kontoret och det har varit en rätt lång dröm för mig att bygga mitt eget drömskrivbord, kanske detta är tillfället?
Vad är då ett drömskrivbord? Ja, med tanke på alla datorer och sladdar som befinner sig här så går det ju mestadels ut på att dölja dem så gott det går. Och även om IKEA har släppt en del sådana skrivbord så tänker jag på det först (HA! Så det så!) och det är att i bakkant på skrivbordet ha en lucka som leder ned till en låda för sladdar. På så sätt så kommer det bara in en eller två sladdar in i skrivbordet och allt annat döljs fint. Just nu har jag sådana där trådkorgar under skrivbordet där alla sladdar hänger i och det är ju inga sladdar på golvet då, men det ser inte alltid så himla bra ut. Sen måste ju skrivbordet har plats för två stycken tower-datorer också.
Ritning1
Så här ser det ut framifrån. Två arbetsplatser och plats för två tower-modeller i mitten. I mitten på rummet är det ändå ett fönster, så där ska man inte ha någon skärm ståendes, så det passar att datorerna där i mitten.
Ritning2
Så här ser det alltså ut med lådan. I bakkant så finns det en skiva som är lyftbar och sitter på gångjärn. När den är stängd så är det en 1 cm bred springa som löper över hela skrivbordsskivan. Upp ur den kommer det laddningskablar för laptop, synkdockor för iPhone osv osv. I lådan under ligger det grenuttag för alla prylar, samt eventuellt även hårddiskar och dylikt.
Skrivbord_2
I genomskärning ser det ut så här, där det alltså är öppet från dessa lådor in till datorhurtsen i mitten så sladdar ska kunna löpa mellan lådorna men även ned till datorerna. Ganska smidigt, eller hur? Notera gärna att de båda sidodelarna "vilar" på mittendelen på speciella avsatser så den byggs inte i ett enda stycke. Frågan är bara vilket material man ska bygga den i - den ska vara helt vit är tanken. MDF är ju lättarbetat, eller så kanske jag borde fråga min syster om hon vill hjälpa mig satt bygga den, om hon har ork, tid och lust.
Mer i Webblog
Inglorious Basterds Ny veranda p framsidan Spotify fr iPhone eller Nytt skrivbord Film p ngdammsugaren Helt klart stdgalning Girig sjlvisk och egoistisk
Nyckelord: möbler, bygga eller ikea
IKEA kper SAAB Verandan nstan helt klar Verandan uppdatering Nytt skrivbord Stereobnk Det ena leder till det andra Hushbox