Helt klart städgalning
2009-07-23 - städa, prylar
0
Jag frågade mig själv om det var prylgalningen eller städgalningen i mig som trånade efter en ny dammsugare och det är nu avgjort - det är helt klart städgalningen. Det är en Kärcher-dammsugare som även sprutar ut ånga medan man dammsuger så med rätt teknik så tvättar man alltså golvet samtidigt som man dammsuger det. Fatta vad smidigt!
Jag har fått mycket kommentarer om att jag är prylgalning genom åren men faktum är att det inte alls handlar om att jag alltid måste ha det senaste och bästa hela tiden som en besatthet. Nej, det handlar mer om att vara så effektiv som möjligt, hela tiden hitta något som gör en given uppgift enklare och smidigare. Lathet kanske, eller bara strävan efter något ultimat.
För ett par år sedan så åkte jag och Tina upp till Örnsköldsvik för att gå på bröllop, med i bilen hade jag med mig en hög prylar givetvis. Jag hade med mig min PSP för att spela, min Nokia N95 för att kunna ringa, min TomTom GPS för att hitta rätt, min Nokia N800 för att kunna surfa utan dator och slutligen min iPod för att lyssna på musik. Prylgalning tänker ni nu! Mest prylar när han dör vinner osv osv. Men titta på mig nu, jag har ju numera FÄRRE prylar, för allt ryms numera i min iPhone. Jag kan spela spel på den, lyssna på musik i den, surfa på nätet med den, och snart kommer även TomTom släppa en GPS till den som fungerar bättre än den inbyggda. Så helt plötsligt så har alla dessa prylar blivit en enda pryl. Mer effektivt, smidigare. Inte prylar för prylarnas skull.
När jag då sitter och drömmer om en färgspruta för att måla så är det inte för att ha ännu en pryl, det är ju för att målandet ska bli enklare samt att resultatet ska bli bättre. Effektivare, smidigare.
Så, tillbaka till Kärchern, som är min senaste "pryl" så att säga. Ni skulle inte tro mig hur fint det blir med den. Ångan löser upp fett och smuts på golvet medan dammsugardelen suger upp smuts och skräp. Man kan inte dammsuga lika snabbt som innan och den är bökig att ta fram för att snabbt suga upp något men när man städar är den helt ovärdelig. Golvet blir skinande rent och det utan att använda några som helst rengöringsmedel, bara varm vattenånga. Jag borde spela in en film om detta och lägga ut, någon som är intresserad?
Mer i Webblog
Spotify fr iPhone eller
Nytt skrivbord
Film p ngdammsugaren
Helt klart stdgalning
Girig sjlvisk och egoistisk
Semester
Semesterbloggen
Nyckelord: städa eller prylar
Wacom Inkling
Pryltokig och glad nd
Helt klart stdgalning
Stdgalning
Mac Laptop Vilken ska man vlja
Vilken iPod
Bygga PC
Utebelysning
Återvinningsskåp
Måla om huset
Byggt hylla till vintunnorna
Dodge RAM
Inline-redigering
Drömmen om ett spa
Dags för carport
Survey Island, what is happening?
Golvprov
Gillestugan uppdaterad!
Spelbord v2
Tre billyhyllor blir två
Gymkort
You can't take the sky from me
Högtalare klara!
eklundh.com tar ned skylten
Högtalare bestämda!
Uppgraderingar biorum
Lord of the Rings-maraton
Ergonomiskt som tusan!
Lego Storm Trooper
Fågel Fenix
Två hyllor på badrummet
Hobbyhörna fixad
Hylla bakom soffan
Modellbygge igen!
Porträtt av u/Flattie-Ratty
Porträtt av u/DangDoood
Buy prints of my maps
Hero Dashboard för Descent
3D-printer
Fältsjukhus 616
Ny kaffemaskin
Porträtt av u/elizabeeeef
Jämförelse 135 mm
Nya objektiv
Porträtt av kompis mamma
Använda utrymmet under trappen
Spelbord
Pimpning av köks-ön
Jag saknar min Dodge!
Acrylic drip
Renoverad ateljé
Nytt hemmakontor
Ny tatuering
Vidamount för iPod Touch
Fågel Fenix

Vilken locksång väcker din uppmärksamhet?
Grace
I’m a lumberjack and I’m ok