Ingen XC90 för mig
2009-02-17 - volvo, xc90, leasing
1
Jag har snackat en hel del fram och tillbaka med min Volvohandlare och fick till och med byta säljare för jag tyckte dom skötte allt så himla dåligt. Men nu har alla papper tagits fram och kostander. Och företaget har råd med själva bilen utan problem enligt min förra blog i ämnet, men det kom fram att förmånsvärdet är bra mycket högre på den här bilen än min förra. Och det kunde man ju förvänta sig - men fyra gånger högre kom som en överraskning faktiskt.
Image
Ett förmånsvärde är ett uträknat värde som staten lägger på lönen. Så om du har 30 000 kronor i bruttolön och en bil med ett förmånsvärde på 3000 kronor så kommer staten att dra skatt av dina 30 000 kronor som om dom var 33 000 kronor. I slutändan får man alltså mindre pengar kvar efter skatt. Och i dagsläget så är detta inte ett problem för mig, det har fungerat bra - men med fyra gånger högre sådan kostnad så blir det ju genast ett problem. Inte nog med att staten tar 55% av dessa pengar som du alltså inte ens har, så ska mitt företag betalar 32% av den summan som arbetsgivaravgift.
Så det blir tyvärr ingen XC90 för mig - får vänta tills jag är miljonär helt enkelt. Lite synd eftersom kostnaden för själva bilen såg bra ut.
Så nu måste jag bestämma om jag ska köpa loss den bilen jag har eller om jag ska skaffa ett nytt leasing-avtal. Finns ekonomiska fördelar med båda sätten så vi får se hur det blir. Synd bara att det inte blev som jag ville.
Mer i Webblog
Terminator 2 Release av Krlek r fr dom Flock Ingen XC90 fr mig Flower Give up and use tables Pinball Dreams
Nyckelord: volvo, xc90 eller leasing
Det blev en Volvo XC90 Nyvaxade bilar Nsta bil Honda Accord Ingen XC90 fr mig Volvo XC90