Give up and use tables
2009-02-11 - css, tabeller
0
browser
Någon har kommit till samma slutsats som jag; att man ska inte slösa tid på att få något att fungera i CSS om det tar för lång tid.
Give up and use tables har kommit fram med en "vetenskaplig metod" att man ska inte lägga ned mer än 47 minuter för att få en layout att fungera med CSS. Jag tycker det låter i högsta laget, men det är ju vetenskapligt. Dom har till och med en timer. Om du inte är klart med CSS-layouten innan klockan räknat ned så ska du göra det med tabeller. Skoj idé, om inte annat.
Jag skrev lite om detta för snart två år sedan och sen ett par exempel på vilka problem man stöter på när man försöker ersätta tabeller med CSS där det mest uppenbara är Ersätta tabeller med CSS men även Skapa rutor med CSS och Skuggor med CSS där jag går igenom de metoder man kan använda för att en CSS-lösning att se ut som en tabell-lösning. Men alla dom exemplen har i regel en och samma svaghet - dom fungerar inte på vilken bakgrund som helst.
Men som sagt, lägg inte ner för mycket tid på att få saker att fungera i CSS än vad som är nödvändigt. CSS är fantastiskt och jag använder det nästan uteslutande för layout, men senast igår så fick jag lov att köra tabelltricket för en bugg vad gäller floats och IE6, och det är inte värt det att hitta på hack och conditional comments för att få det att fungera när man kan slänga in fyra extra rader kod och uppnå samma sak. Faktum är att dom fyra extra raderna är färre än vad ett hack skulle ha resulterat i.
Mer i Webblog
Flock Ingen XC90 fr mig Flower Give up and use tables Pinball Dreams Krlek r fr dom Exploderar
Nyckelord: css eller tabeller
Hur nya iPaden stller till det p webben Css Hjlp CSSruta igen nu med skugga Give up and use tables Skuggor med CSS Skapa rutor med CSS Erstta tabeller med CSS