Installera applikationer i Mac
2008-12-23 - Installera, mac
0
c6730bc4002deb74d9b97aafc64bae78
Detta suger faktiskt, Apple. vad vi behöver är en App Store för Mac som tar hand om allt detta.
Hur man nu än löser det så är det nuvarande problemet tydligt. När man installerar program i Maccen så består det av en massa steg. Du klickar på en länk på en hemsida som laddar hem en DMG-fil, som förmodligen automatiskt monteras och läggs på ditt skrivbord. Du öppnar den och där finns förhoppningsvis en liten illustration som utvecklaren lagt som bakgrundsbild i mappen som visar att du ska dra applikationsikonen till program-mappen, som i regel ligger som ett alias direkt i samma fönster. Från det ska man förstå att programmet installeras på din hårddisk, om du nu ens vet skillnaden.
Picture_1
Sedan kanske du vill skapa en ikon i dockan, men då måste du komma ihåg att inte dra den ikonen som är precis framför näsan på dig, det vill säga den som är i den monterade volymen. Nej, du måste hitta den ikon du skapade i program-mappen och dra den till dockan. Sen bör du öven avmontera DMG-filen.
Är man idiot om man inte vet vad en DMG är? Eller monterad volym? Eller aliaser till program? Nä, knappast. Faktum är att Maccen ju ska vara enkel att använda och detta talar direkt mot det. Detta är riktigt bökigt och borde gå att fixa enkelt. Varför inte hantera DMG-volymer precis som "Bränn-mappar", det vill säga mappar som ska brännas till en skiva. Dom har alla en knap som säger "Burn" i övre högra hörnet, som signalerar att detta är en specialmapp och när du är klar så klickar du på den här knappen.
Spotify
Så här borde det se ut istället. Den mörka raden visas automatiskt med namnet på applikationen som finns i DMG-filen, hemsidesadressen där den laddades ned från (den här informationen håller OSX reda på automatiskt på nedladdade filer) och en knapp för att installera.
Bilden i bakgrunden är alltså precis som innan något som utvecklaren lagt till och det är en mapp precis som innan. Detta är alltså ingen installerare! Om du klickar på knappen så kopieras filen från volymen till /Applications, det är allt.
Picture_3
Om du dubbelklickar på ikonen så kommer det här upp, som frågar om du inte egentligen vill installera programmet.
Picture_4
Och när du är klar så kommer detta upp, som visar att den är installerad och ger dig möjlighet att lägga till den i dockan eller visa den i Findern.
Mer i Webblog
Flerfassmn tredje ronden Knockout Flerfassmn frsta dygnet Flerfassmn frsta natten Installera applikationer i Mac Windows Vista can do that Rkare  Detta ser ju riktigt gott ut Plex  mediacenter fr Mac baserat p XBMC
Nyckelord: Installera eller mac
Att anvnda iMaccen som monitor fr en PC Microsoft startar propagandakupp mot Maccen Expos  Stickies Installera applikationer i Mac Mac Laptop Vilken ska man vlja Miljvnliga Maccar Kortkommandon